U.D.O. – Celebrator

U.D.O. – Celebrator

AFM Records, 2012

De kleine blonde Duitser, Udo Dirkschneider, loopt al ruim 30 jaar mee in de metalscene. Bekend geworden met Accept en met zijn eigen band U.D.O.. Je moet ervan houden, maar wanneer je in 1979 debuteert en in 2011 nog steeds strakke Judas Priest-achtige heavy metal weet te spelen verdien je alle lof. Dit Celebrator moet gezien worden als een tussendoortje, maar is wel een interessant tussendoortje. Celebrator bevat maar liefst 25 nummers die niet op reguliere U.D.O.– of Accept-albums te vinden zijn.

Van de 25 zijn drie nummers niet eerder verschenen. Tallyman, The Silencer en Artificialized hadden niet misstaan op welk U.D.O.-album dan ook. Naast deze drie nieuwe tracks bevat Celebrator voornamelijk remixversies van redelijk recent materiaal. Om die reden niet heel interessant. Wel aardig is dat de bijdragen die Dirkschneider in het verleden vocaal leverde aan nummers met onder andere Lordi, Hammerfall, Doro en Raven (Born To Be Wild van Steppenwolf uit 1983!) nu op een en dezelfde plaat verschijnen. De coverversie van de Judas Priest-hymne Metal Gods mag bekend worden verondersteld, maar is nog steeds erg lekker. De pianoversie van hét Accept-nummer Balls To The Wall en de orkestrale versie van de draak Tears Of A Clown hadden van mij niet direct gehoeven, maar doen geen afbreuk aan deze voor het overige meer dan leuke verzamelaar.

Al met al trakteert AFM Records met Celebrator niet alleen de verstokte fan op een originele verzamelaar, maar Celebrator is ook een aardige introductie tot het oeuvre van Udo Dirkschneider.

Tracklisting:
celebrator

  1. Stormbreaker
  2. Tallyman
  3. Run!
  4. Free or Rebellion
  5. Bleeding Heart
  6. The Silencer
  7. Bodyworld
  8. Systematic Madness
  9. Head Over Heels
  10. Balls to the Wall
  11. Artificialized
  12. They Only Come Out at Night
  13. Streets Of Sin
  14. Tears Of A Clown
  15. Man A King Ruler
  16. Hardcore Lover
  17. Scream Killers
  18. Platchet Soldat
  19. Borderline
  20. Dancing with an Angel
  21. X-T-C
  22. Azrael
  23. The Key
  24. Metal Gods
  25. Born to Be Wild

Line-up:

  • Udo Dirkeschneider – zang
  • Stefan Kaufmann – gitaar
  • Igor Gianola – gitaar
  • Fitty Wienhold – bas
  • Francesco Jovino – drums

Links: