Edgedown – Statues Fall

Edgedown – Statues Fall
Massacre Records, 2014

Het Duitse Edgedown is het nieuwste kindje van Massacre Records. Vier jaar terug brachten de vier heren een demo, dit jaar is het tijd voor een debuut met Statue Fall. Melodische heavymetal/powermetal met een stevig geluid, dat is wat je op je bord krijgt.

Dit is muziek die weer ongelofelijk herkenbaar in de oren klinken zal van alle liefhebbers van dit genre. Rocken als Dio, melodische partijen in het straatje van Iron Maiden, wat gekende thrashy grooves erdoor en met wat vocale Savatage-hints ten tijde van Zak Stevens. Een weelderig melodisch weefsel, verzorgde sound en stevige stembanden, maar toch weet deze muziek me amper te raken. Dit met uitzondering van de momenten waarop de band melodisch en instrumentaal de diepte inbaant, zoals ze dat halverwege Shot In The Dark doet. Op de meeste andere momenten dobbert het maar wat voort, klinkt het allemaal te voorspelbaar en niet aangrijpend genoeg.

Niets nieuw onder de zon, al blijft een track als Rising misschien wel lichtjes hangen. Een muzikale basis die goed is, maar op te weinig momenten uitblinkt. Voorspelbaarheid troef dus, de fans van het goed verteerbare melodische heavy metal straatje weten wat ze er aan hebben.

Tracklisting:
Edgedown - Statues Fall

  1. Intro
  2. Statues Fall
  3. In A Dream
  4. Rising
  5. Shot In The Dark
  6. Wasting Time
  7. Live Together, Or Die Alone
  8. No One’s Prey
  9. Fate
  10. Flames

Line-up:

  • Stefan Rehrl – Bas
  • Peter Ramspott – Drum
  • Michael Zebhauser – Gitaar
  • Mathias Gaßner – Gitaar
  • Andreas Meixner – Zang

Links: