Divine Ascension – Liberator

Divine Ascension – Liberator
ViciSolum Productions, 2014

De groepsnaam van deze Australische female fronted band lijkt dit jaar te kloppen als een bus, want overal waar je wat verneemt over dit Divine Ascension wordt de band de hemel ingeprezen. We hebben de eer nog niet gehad om deze band uit Melbourne op bezoek te hebben en wellicht heeft dat te maken met het feit dat ze nu pas met Liberator getekend heeft bij ViciSolum Productions.

Het is ook niet moeilijk om positieve woorden neer te schrijven over deze band, aangezien er weinig tot niets valt af te breken aan de progressieve powermetal van deze Australische heren en dame. Een mix waar alles op punt staat, een vrouw die eindelijk eens haar eigen stemtimbre gebruikt en niet als operaster de massa toezingt en inhoudelijk een band die het zowel toegankelijk als divers weet te brengen. Powermetal die dus ook eens niet al te droog uit de hoek komt, maar de naam van het genre eer aandoet en een pak kracht in de gitaar- en synthlaag steekt. Stevige gitaarsolo’s en synthgolven wisselen af, maar nergens wordt dit overdreven Dragonforce-snel of Sonata Arctica-virtuoos. Als proevertje kan je zeker Stronger eens beluisteren met een knappe afwisseling tussen stillere en hardere fases, de catchy zanglijnen en het technische powermetalspel. Jammer wel van de cheesy lyric video.

Een band die muzikaal in de wolken zit en het op hoog niveau brengt, maar ook met de beide voetjes op de grond blijft. Catchy melodieën, warme en persoonlijke zang (die je moet liggen), maar toch ook inhoudelijk een heerlijk technische band op de female fronted markt. Gouden materiaal voor in Wieze als je het mij vraagt, maar vast wel dure vliegtuigtickets. In elk geval: verplicht materiaal voor fans van female fronted powermetal.

Tracklisting:

Divine Ascension - Liberator

  1. Dawn Brings No Mercy
  2. Stronger
  3. Liberator
  4. My Contender Lies
  5. Sorrow’s Sacrifice
  6. Crystal Tears
  7. Machine
  8. Red Sky
  9. The Final Stand
  10. Hideaway
  11. Memoria’s Longing

Line-up:

  • Luke Wenczel – Drum
  • Jason Meracis – Bas
  • David Van Pelt – Synth
  • Jennifer Borg – Zang
  • Robert Inglis – Gitaar
  • Karl Szulik – Gitaar

Links: