Demon Eye – Tempora Infernalia

Demon Eye – Tempora Infernalia
Soulseller Records, 2015

Het uit North California afkomstige Demon Eye is sinds 2012 actief en brengt met Tempora Infernalia het tweede studioalbum uit, na het over het algemeen goed ontvangen debuut album Leave the Light.

De band is vernoemd naar het Deep Purple nummer Demon’s Eye en die invloeden uit de begin jaren zeventig komen zeker terug op het eerste deel van dit album. Maar er zijn meer invloeden te bespeuren, denk hierbij aan Pentagram en Black Sabbath, maar ook de blues en begin jaren tachtig hardrock liggen op de loer. Het merendeel van de nummers wordt up-tempo gespeeld, met daarbij het kenmerkende gitaargeluid uit de begin jaren zeventig. Zo af en toe gaat het gas er even af, zoals bij Poison Garden, dat lekker doomy en dreigend klinkt, maar wel een tempoversnelling in het middenstuk heeft en met bijna zes minuten het langste nummer van het album is. Daar hadden wat mij betreft wel wat meer van dit soort nummers op dit album mogen staan. Speeltechnisch is alles dik in orde en op het “half onder water” klinkende semi-akoustische Please, Father na, wat Black Sabbath zo’n veertig jaar geleden op dezelfde manier al eens beter deed, hebben de nummers genoeg eigen smoel en dat is ook wat waard.

Tempora Infernalia is bij uitstek geschikt voor liefhebbers van de seventies rock en hardrock, niet echt voor doom en heavy metal fans, want daar is het net iets te soft en te vaak up-tempo voor. Die eerste groep zal aan dit album echter voldoende luisterplezier beleven.

Tracklisting:
Demon Eye – Tempora Infernalia

  1. End of Days
  2. Listen to the Darkness
  3. I’ll be Creeping
  4. See the Signs
  5. Poison Garden
  6. In the World, Not of it.
  7. Black Winds
  8. Give Up the Ghost
  9. Please, Father
  10. Sons of Man

Line-up:

  • Erik Sugg – Gitaar, Zang
  • Larry Burlison – Gitaar
  • Paul Walz – Bas
  • Bill Eagen – Drums, Zang

Links: