The 69 Eyes – Back In Blood

The 69 Eyes – Back In Blood
Nuclear Blast, 2009

‘Goth‘N’Roll’ noemen ze het zelf en The 69 Eyes timmeren er nu al heel wat jaren mee aan de weg. De echte top hebben ze er nooit mee bereikt, maar met negen studio-cd’s in zo’n zestien jaar en nog steeds een agenda vol met live optredens hebben ze de zaakjes toch aardig voor elkaar. Het promotiemateriaal van The 69 Eyes staat vooral vol kreten en gebral. “The Helsinki vampires are back, blood is the new black, written with blood on their hands and AC/DC on the speakers”. Het zal allemaal wel. Back In Blood is best wel een aardige plaat, maar het nieuwste muzikale kindje van deze Finse band klinkt mij nou niet al te verrassend in de oren.

Leuk image en aardige imagebuilding er omheen. Aardige rockmuziek ook wel, met de nodige stevige momenten, maar nergens gaan bij mij de haren rechtop staan. De donkerbruine stem van de zanger en zijn rustige toonzetting stellen mij eerder gerust, dan dat het me bang of aan het schrikken maakt en ook de muziek is wat standaard harde rock. Het zit allemaal wel mooi in elkaar, instrumentaal klopt het en ook op de mix en productie valt weinig aan te merken. Toch doet het me allemaal niet zoveel en blijf ik het een midzomeravondmuziekje vinden.

Natuurlijk lijkt het op vanalles en is het toch vooral stevige rock met zoet gevooisd gezongen, pittige teksten. Voor mij is het allemaal een beetje teveel Goth en te weinig ‘N’Roll en komt het venijn van de teksten te weinig terug in de muziek zelf. Vandaar ook dat ik toch wat teleurgesteld ben in deze release, ook al is het geheel al wat harder en meer metal dan het was. Maar goed, voor de liefhebber maar weer dan.

Tracklisting:
69 eyes

  1. Back in Blood
  2. We Own the Night
  3. Dead N’ Gone
  4. The Good, the Bad & the Undead
  5. Kiss Me Undead
  6. Lips of Blood
  7. Dead Girls Are Easy
  8. Night Watch
  9. Some Kind of Magick
  10. Hunger
  11. Suspiria Snow White
  12. Eternal

Line-up:

  • Jyrki69 – Vocals
  • Bazie – Guitars
  • Timo-Timo – Guitars
  • Archzie – Bass
  • Jussi69 – Drums

Links: