Total Negation – A Life Lead by Sorrow and not by Myself

Total Negation – A Life Lead by Sorrow and not by Myself
Eigen Beheer, 2008

Total Negation. Een beetje een cynische titel voor een Duitse band als je het mij vraagt. Deze demo, met de title A Life Lead by Sorrow and not by Myself dekt echter de lading compleet. Depressie alom, leg de scheermesjes al maar klaar. Wiedergaenger is de eenzaat die zijn kwaad zwarte zaad omzet in muzikale schepsels. Alles neemt hij in handen, ook de drumstokken.

Met een vrij onbezoedeld geluid vangt de anhedonische plaat aan. Gekwelde zang en hoogtonige gitaarklanken zijn prioritair aanwezig, en blijven dat ook de rest van de plaat. De lagere tonen, bas en drum, bevinden zich achteraan in de sound, consequent en volgzaam. Total Negation kun je gemakkelijk herkennen in zijn Duitse aard van spelen. Het breekbare lead-gitaargeluid en de capaciteit om melodieën of akkoorden te spelen die langer duren dan acht noten, speelt alleszins in het voordeel van de band, ook al lijkt het hier en daar alsof die gitaar in een bui van frustratie een paar keer tegen de muur gevlogen is (valse zeg!).

A Life Lead by Sorrow and not by Myself is voor de fan van het genre een subtopper, maar voorlopig geen hoogvlieger. De mix kan nog beter en de eentonigheid is niet helemaal voorkomen. Doch, ik vind hem beter dan de nieuwste Béyonce (of is het nu Sasha Fierce?). En met 4.5 euro is hij ook een stuk goedkoper. Dus?

Tracklisting:
TN

  1. Consumed
  2. Mistake
  3. Dead Day

Line-up:

  • Wiedergaenger – guitars, bass, drums, keys, vocals

Links: