Kingcrow – Eidos

Kingcrow – Eidos
Sensory Records, 2015

Zweden heeft Katatonia en Opeth, Engeland heeft Porcupine Tree en Italië heeft Kingcrow. Op de Italiaanse markt is het altijd bang zoeken naar bands die echt goed in de oren klinken, en met die kennis in pacht is Kingcrow gewoon de parel in een bad met oesters. Bijna twintig jaar bestaat de band en Eidos is album nummer zes.

Kingcrow - Eidos

Collega Dirk merkte het ook al op bij voorganger In Crescendo: Kingcrow is niet volledig creatief in wat ze doet, maar het resultaat is wel ijzersterk. Hints moderne Katatonia die al meteen op opener The Moth hoorbaar zijn, zeker ook op vlak van de zang, wisselen af met de niet al te stevige stukken van Porcupine Tree en het synthlaagje herbergt vaak heel wat warmte in het straatje van een niet al te complexe Opeth. Dit is een band die niet complex is in die zin dat de overgangen bruusk en moeilijk vatbaar zijn. Wel is Kingcrow een band die op meesterlijke wijze de gangbare stijlen op de markt samen neemt en er een sterk, eigen product van maakt. De verfijning van de stukjes en de deskundige afwisseling in de gehanteerde stijlen maken zo ook van Eidos weer een uitermate genietbare plaat.

Kingcrow brengt op Eidos geen materiaal voor wie van stevige en complexe prog houdt, maar dit smelt ongetwijfeld op de tong van al wie de verfijnde zoetigheid van bands als Katatonia, Opeth, Riverside of zelfs het latere Anathema goed kan verdragen. Een band die een erg mooie balans gevonden heeft tussen emotionele diepgang, toegankelijkheid en complexiteit in de muzikale gelaagdheid. Eén voor één toptracks, gewoon in huis halen dus.

Tracklisting:

Kingcrow - Eidos

  1. The Moth
  2. Adrift
  3. Slow Down
  4. Open Sky
  5. Fading Out, Pt. 4
  6. The Deeper Divide
  7. On The Barren Ground
  8. At The Same Pace
  9. Eidos
  10. If Only

Line-up:

  • Francesco D’Errico – Bas
  • Thundra Cafolla – Drums
  • Diego Cafolla – Gitaar
  • Ivan Nastasi – Gitaar
  • Cristian Della Polla – Synth
  • Diego Marchesi – Zang

Links: