Interview Against Evil

Interview met Against Evil

Naar aanleiding van het overweldigende debuut van Against Evil had ik de kans om zanger, bassist Siri enkele vragen te stellen

log

Hallo Siri! Stel jezelf even voor aan de lezers, aangezien we nog niet veel gehoord hebben van Against Evil

Ik ben SiriSri (uitspreken als seriously!) Peddapall en ben zanger en bassist bij Against Evil, een metalband uit Visakhapatnam, India. Dat jullie nog niet van ons gehoord hebben komt vooral omdat we pas bestaan sinds eind 2014 en nog niet veel opgetreden hebben.

Volgens de muziekindustrie is het internet verantwoordelijk voor een groot gedeelte van de teloorgang van diezelfde industrie. Ik kan me echter voorstellen dat het internet voor een band uit India juist een goede mogelijkheid biedt om zijn muziek over de hele wereld te verspreiden. Hoe denk jij hier over?

Je hebt gelijk dat het internet grote mogelijkheden biedt voor bands als de onze om ons te kunnen promoten. We zijn hier in onze weg nog aan het vinden met dingen als Spotify en iTunes. Andersom werkt het ook. Zonder internet, hadden wij heel veel rock en metal muziek nooit kunnen beluisteren.

log

In mijn review van jullie EP Fatal Assault, heb ik jullie muziek vergeleken met het debuut album van Black Tide. Kun je je daar in vinden?

Eerlijk gezegd had ik nog niet van de band gehoord. Na het lezen van je vraag ben ik even gaan luisteren en ik moet zeggen dat ik me wel kan vinden in de vergelijking. Vooral het nummer Shockwave spreekt me zeer aan.

Jullie treden nog niet zo veel op zei je al. Zijn er ondanks toch plannen om richting Europa te komen en misschien zelfs Nederland/België aan te doen voor een optreden?


Momenteel hebben we nog geen tourschema. Ons management, Infra Sound Managment uit Zweden, probeert ons dusdanig te promoten in Europa dat we misschien volgend jaar daar enkele shows kunnen geven.

Zijn jullie al bezig met nieuw materiaal?

Onze EP (Fatal Assault) is nog maar een maand uit ongeveer. We zijn wel nog steeds bezig met het schrijven van nieuwe songs. Misschien dat we volgend jaar een volledig album kunnen uitbrengen.


War Hero is geschreven voor een goede vriend van je als ik het goed heb. Kun je daar iets over vertellen?

Het klopt niet helemaal wat je zegt. Toen we net begonnen met Against Evil was War Hero een van de eerste nummers die we geschreven hadden. Mijn kameraad luisterde naar het nummer en vond het direct een geweldig nummer terwijl hij normaal helemaal niet van metal houdt! Hij geloofde echter in ons en zei dat we op een dag heel groot zouden worden. Een paar maanden later overleed hij bij een tragische onderzeeër explosie. Toen hebben we besloten dit nummer aan hem op te dragen.

log

Die vriend werd dus eigenlijk de “War Hero” uit het nummer?

Absoluut! Hij stierf terwijl hij werkte aan een van de meest prestigieuze projecten van het land. Ik zeg altijd dat hij altijd een patriot is geweest.

Wat kun je ons vertellen over de hoes van jullie EP? Het past precies bij jullie kick-ass, jaren tachtig stijl metal.

log

We wilden graag een coole tachtiger jaren, comic book-achtige hoes voor Fatal Assault. We zijn een groot liefhebber van de Iron Maiden– en Dio-albums en wilden iets soortgelijks. “All Things Rotten” heeft de hoes gemaakt en dat heeft hij geweldig gedaan.


Wat zijn jullie verdere ambities?

Allereerst willen we een zo groot mogelijk publiek bereiken met onze muziek. We zijn van plan om nog veel meer muziek te maken en op zo veel mogelijk plaatsen op te treden.

Bedankt voor dit interview. Zo als gewoonlijk zijn de laatste woorden voor jou:

Bedankt dat je de tijd hebt genomen voor dit interview. Hopelijk luisteren de lezers van Zware Metalen naar onze EP Fatal Assault en bevalt het ze. Cheers!

log

Links: