Dead Lord – Goodbye Repentance

Dead Lord – Goodbye Repentance
High Roller Records, 2013

Opgericht in januari 2012 en opererend vanuit Zweden levert Dead Lord nu al zijn debuut af. Mijn eerste indruk is cynisch. Hoe vaak hebben we immers niet een band gehoord die duidelijk te vroeg met het debuut komt? Gelukkig is dat hier niet het geval.

Muzikaal liggen de invloeden van Thin Lizzy er huizenhoog bovenop. Een opzwepende basgitaar die lekker vet klinkt en hard in de mix staat, dubbele gitaarsolo’s, songs die direct na de eerste luisterbeurt in je kop blijven hangen en een thematiek in de songs die goed past bij de sfeer van het album. Toch heeft men een eigen smoel omdat het redelijk modern klinkt en Hakim Krim over een redelijk authentiek stemgeluid beschikt wat toch weer enigszins aan Phil Lynott doet denken vanwege de metriek en het timbre in zijn stem. No More Excuses is het beste voorbeeld waarin bovenstaande muzikale zaken culmineren tot een dijk van een song.

Liefhebbers van Thin Lizzy moeten Dead Lord minstens een keer gehoord hebben. Iedereen die houdt van jaren ’70 metal eigenlijk ook. Ik heb zo’n vermoeden dat deze cd de komende tijd niet uit mijn cd-speler weg te branden is.

Tracklisting:
Dead Lord – Goodbye Repentance

  1. Hank
  2. Hammer To The Heart
  3. Onkalo
  4. Goodbey Repentance
  5. Because Of Spite
  6. Envying The Dead
  7. No More Excuses
  8. Ghost Town

Line-up:

  • Hakik Krim – Vocals, Guitar
  • Olle Hedenström – Guitars
  • Piet – Guitars
  • Tobbe Lindkvist – Bass
  • Adam Lindmark – Drums

Links: