Cut Up – Forensic Nightmare

Cut Up – Forensic Nightmare
Metal Blade Records, 2015

De heren Rundqvist en Gustaffson kennen we uiteraard nog van het twee jaar geleden ter ziele gegane Vomitory. Omdat ze het blijkbaar niet zat waren om deathmetal te produceren werd Cut Up gevormd en eind 2014 een studio betreden waar dit debuut (met Bertillson van Coldworker en Björnson van Fetus Stench) werd opgenomen.

Er zit dus aardig wat ervaring in Cut Up en het zal aan ook niet verbazen dat er nog steeds in de beste old-school deathmetalstijl op los wordt gebeukt. Muzikaal leunt het zwaar op Amon Amarth, Unleashed en Bolt Thrower en dat zegt eigenlijk al genoeg. Helemaal als ik eraan toe mag voegen dat Cut Up kwalitatief gezien niet voor genoemde bands onderdoet. Of er nou een hoempa-ritme wordt gespeeld of voluit wordt geblast, het is om het even. Nummer na nummer wordt je als luisteraar murw gebeukt

Op Forensic Nightmare staat van die deathmetal met riffs die na enkele keren herkenbaar zijn en je toch omver beuken. De vier heren kunnen allen musiceren en componeren. Er staan een aantal nummers op die je direct bij de strot grijpen en deze bloederig openleggen. De dikke productie doet zijn werk uitstekend. Met zijn speeltijd van ruim veertig minuten is dit een sterke cd geworden. Of dit een klassieker in de dop is zal de tijd moeten leren maar het zou me niet verbazen. Hopelijk gaat Cut Up, net als Vomitory, ons de komende 23 jaar helemaal murw beuken! Vomitory is dood. Leve Cut Up!

Tracklisting:

Cut Up - Forensic Nightmare

  1. Enter Hell
  2. Burial Time
  3. Remember The Flesh
  4. A Butchery Improved
  5. Brain Cell Holocaust
  6. Forensic Nightmare
  7. Camouflesh
  8. Order Of The Chainsaw
  9. Stab And Stab Again
  10. Bunker Z16
  11. Dead And Impaled

Line-up:

  • Andreas Björnson – Gitaar, vocalen
  • Anders Bertillson – Gitaar
  • Erik Rundqvist – Basgitaar, vocalen
  • Tobias Gustaffson – Drums

Links: