Diemonds – Never Wanna Die

Diemonds – Never Wanna Die
Napalm Records, 2015

Het Canadese Diemonds komt met zijn derde langspeler getiteld Never Wanna Die. Dat dit nieuwe album uitgegeven word door Napalm Records zegt wel iets over de potentie van de band.

Hoewel vernoemd naar gitarist C.C. Diemond, is het vooral zangeres Pirya Panda die er voor zorgt dat de band zich onderscheidt van andere sleaze bands. Want hoewel, in ogen van de massa, zangers van andere sleaze bands er als meiden uitzien treffen we hier gewoon een beeldschone rock chick aan. Behalve dat ze er leuk uitziet, kan Pirya nog zingen ook. Dik een half uur klinkt het of alle problemen van een tienermeisje omgezet zijn tot de tien songs die we aantreffen op Never Wanna Die. “Problemen” met een jongen (Secret) en jezelf onderscheiden van de rest (Ain’t That Kind Of Girl) zijn hier goede voorbeelden van.

Muzikaal gezien doet de band me, mede door de zangeres, denken aan de muziek van Lita Ford en The Runnaways. Het klinkt allemaal geschreven voor de zichzelf tegen de maatschappij afzettende tiener meisjes en weet een ouderwets “wij tegen de rest van de wereld” gevoel over te brengen. Nou ben ik zelf die periode al lang voorbij (en een meisje was ik sowieso al nooit!), maar de muziek werkt toch dermate aanstekelijk dat ik bijna het gevoel krijg tot de doelgroep te horen.

Diemonds weet op Never Wanna Die een uitstekende sfeer neer te zetten, waarbij niet alleen de onbegrepen tienermeisjes hun ei kwijt kunnen. Een beetje coole vader kan ook genieten van deze sleaze.

Tracklisting:
 Diemonds - Never Wanna Die

  1. Never Wanna Die
  2. Hell Is Full
  3. Over It
  4. Ain’t That Kinda Girl
  5. Secret
  6. Better Of Dead
  7. Forever Untamed
  8. Wild At Heart
  9. Meet Your Maker
  10. Save Your Life

Line-up:

  • Pirya Panda – Zang
  • C.C. Diemond – Gitaar
  • Daniel Dekay – Gitaar
  • Adam Zlotnik – Bas
  • Aiden Tranquada – Drums

Links: