Acid Death – Eidolon

Acid Death – Eidolon

Noisehead Records, 2012

Het Griekse Acid Death loopt al behoorlijk mee in de metalscene. Vanaf eind jaren ’80 tot begin van dit millennium. Sinds 2011 zijn de heren weer bij elkaar. Eidolon is album nummer vijf en de eerste sinds de hereniging.

En zoals dat vaak gaat met reünies: het valt een beetje tegen. Dat bleek ook al uit de drie track promo uit 2011. Twee van de drie nummers verschijnen ook op dit Eidolon. De band pretendeert progressieve death metal te spelen, maar daar heb ik toch andere beelden bij. Acid Death speelt overwegend midtempo death met her en der een disonnant akkoord, een tegendraadse drumbreak en een uitwaaierende gitaarsolo. Maar om dat nou direct progressief te noemen is mij een burg te ver.

Eidolon is door het al genoemde gemiddelde tempo en de koude productie een saaie plaat geworden. De nummers bevatten te weinig onderscheidend vermogen en kenmerken zich door van Morbid Angel-geleende riffs (Inside My Walls bijvoorbeeld) en matige grunt die ook nog eens achter in de mix te vinden is. Ik kan mij geen volkstammen voorstellen die met het schuim op de lippen de platenboer gaan bestormen om de nieuwe Acid Death in bezit te nemen. Een zesje voor het strakke spel en het doorzettingsvermogen. Voor de rest: grauwe middelmaat.

Tracklisting:
acid death

  1. Blind Reflection
  2. Crossing The Line
  3. Towards Hate
  4. Convict 655321
  5. Inside My Walls
  6. No Sky Above
  7. Eidolon
  8. Odious Maggots
  9. Dying Alone
  10. Sole Truth (Instrumental)

Line-up:

  • Savvas Betinis – bas, zang
  • Kostas Alexakis – drums
  • Dennis Kostopoulos – gitaar
  • Gus K – gitaar

Links: