Nemost – As The Ocean Burns

Nemost – As The Ocean Burns
Eigen beheer, 2014

Nemost, een samenvoeging van de woorden Nero en Mostellum (geest), uit Parijs speelt een vorm van melodieuze deathmetal met wat progressieve invloeden. Dit levert een cd op die zeer divers klinkt. Het lukt Nemost om zowel agressief, bruut en melodieus uit de hoek te komen en zal daarmee liefhebbers van zowel lompe als melodieuze deathmetal aanspreken.

Er zijn twee elementen op As The Ocean Burns die ervoor zorgen dat we hier te maken hebben met een bovengemiddeld goede cd. Allereerst is daar zanger Arnold Petit. Hij beschikt over een goede en zuivere cleane zangstem maar kan ook een goed verstaanbare en toch diepe grunt produceren. En waar de sfeer van een nummer erom vraagt (Respawned) fluistert hij de woorden.

Het andere element is het uitstekende werk van beide gitaristen. En dubbele twin-tapping solo hier ( Beasts & Bullies), een venijnige haast blackmetal-achtige riff daar (The Pale Observer), een akoestisch intermezzo of een groovend neergezette slaggitaar (Sandstorm). Niet voor niets staat er in de vorm van Hourglass een intrumentaal nummer op As The Ocean Burns , waarin de gitaristen hun kunsten maximaal mogen etaleren.

Als dit de eerste keer is dat je van Nemost hoort, raad ik je aan om ze eens te checken. Er wacht een bijzonder gevarieerd album dat liefhebbers van het oudere Opeth-werk ook aan zal spreken.

Tracklisting:
Nemost- As The Ocean Burns

  1. Pressure Nation
  2. Beasts & Bullies
  3. Respawned
  4. The Aimless Endeavour
  5. Fight
  6. Lifeless Heat
  7. Sandstorm
  8. The Pale Observer
  9. Hourglass
  10. Year Of The Libra
  11. Atomnium
  12. As The Ocean Burns

Line-up:

  • Arnold Petit – Vocalen
  • Johan Nat – Gitaar
  • Samuel Eymonym – Gitaar
  • Thomas Krajewski – Basgitaar
  • Thybo Saz’Rain – Drums

Links: