Fearless Vampire Killers – Unbreakable Hearts

Fearless Vampire Killers – Unbreakable Hearts
Eigen beheer, 2014

Het tweede album van het Engelse gezelschap Fearless Vampire Killers, Unbreakable Hearts, ligt alweer even op de plank. Het had daar best nog even kunnen blijven liggen want hier mist niemand iets aan.

De achtergrond van de band is best opmerkelijk: de vijf leden zitten bovenop hun project en houden alles in eigen hand. Ze zijn niet alleen verantwoordelijk voor de productie en uitgave van de eigen platen en merchandise, maar draaien er ook hun hand niet voor om om het muzikale werk te begeleiden met romans. Voor fans is er een eigen sociaal netwerk opgezet en het album dat pas in november van dit jaar verschijnt, is nu al te bestellen. Ook over de muzikale stijl en aankleding is goed nagedacht: de vampiermoordenaars halen hun inspiratie uit de gothic-hoek.

Maar de muziek, dat is waar het om draait. En dat is helemaal niets bijzonders. Alternatieve poprock met een gothic-randje, meer is het niet. Af en toe kan het er best stevig aan toegaan op Unbreakable Hearts maar veel vaker kiest de band voor het veilige. Een nummer als Taste the Iron on Your Lips komt bijvoorbeeld ieder jaar weer voorbij op het Eurovisie Songfestival.

Tien, vijftien jaar geleden zou een band als deze niet van MTV zijn af te slaan en zouden hele hordes bakvissen de cd’s kopen in de veronderstelling dat ze lekker ruig bezig zijn terwijl ze zich afzetten tegen hun boze ouders en de maatschappij. De muzikanten zouden op de voorpagina’s van alle popbladen staan met schreeuwende koppen dat ze de nieuwe rockhelden zijn. Die tijden zijn gelukkig voorbij. Nu gooien we dit in een hoek om het nooit meer op te pakken. Next!

Tracklisting:
Fearless Vampire Killers - Unbreakable Hearts 200x200

  1. Intermission
  2. Say What You Want From Me (The Ghost You Left Behind)
  3. Turn Your Heaven to a Tomb
  4. Exploding Heart Disorder
  5. Edge of Eternity
  6. Taste the Iron on Your Lips
  7. Our Nature’s Unnatural
  8. Dream of You
  9. Brave the Night
  10. In Wondrous Rage
  11. Neon in the Dance Halls
  12. Batten Down the Hatches
  13. Maeby
  14. Unbreakable Hearts
  15. Remember My Name
  16. Lucifer’s Shroud
  17. City Falls to Dust

Line-up:

  • Kier Kemp – Vocalen
  • Laurence Beveridge – Vocalen
  • Cyrus Barrone – Gitaar
  • Drew Woolnough – Bas
  • Luke Illingworth – Drums

Links: