Savage Master – With Whip And Chains

Savage Master – With Whip And Chains
High Roller Records, 2016

Savage Master is een Amerikaanse band die geïnspireerd is door de film Black Sunday uit 1960. De vier beulen onder leiding van een heks, brengen met With Whips And Chains hun tweede langspeler vol met klassieke heavy metal, voorzien van, zoals dat zo mooi heet, occulte teksten.

Savage Master

Om de een of andere reden schijnt klassieke metal ook te betekenen dat er klassieke productie gebruikt moet worden. Als er in plaats van een drumstel wat potten en pannen zijn gebruikt op dit album, geloof ik het ook. De gitaren ontstijgen enigszins de doffe muur van de productie, maar hadden wat mij betreft nog een stuk gelikter mogen klinken. Was de productie wat minder dof geweest, was With Whipes And Chains gewoon een heerlijk plaatje geworden. Zangeres Stacey Peak beschikt over een lekkere strot en de composities klinken best lekker onder die dikke laag stof. De teksten over Satan, offers en heksen zijn niet echt origineel maar passen wel erg goed bij de muziek van Savage Master.

Savage Master heeft eigenlijk alles in zich om groot te worden. Imago, composities en een zangeres met een best bos hout voor de deur. Alles voor de gemiddelde metalhead. Jammer alleen van die dikke stoflaag die over de muziek is gelegd door de producer.

Tracklisting:
Savage Master - With Whip And Chains

  1. Call Of The Master
  2. Dark Light Of The Moon
  3. With Whips And Chains
  4. Path Of The Necromancer
  5. Vengeance Is Steel
  6. Looking For A Sacrifice
  7. Satan’s Crown
  8. Burned At The Stake
  9. Black Hooves
  10. Ready To Sin

Line-up:

  • Stacey Peak – Zang
  • Adam Neal – Gitaar
  • Larry Myers – Gitaar
  • Brandon Brown – Bas
  • Zach Harris – Drums

Links: