Hellbringer – Dominion of Darkness

Hellbringer – Dominion of Darkness
High Roller Records, 2012

Australische Satanische thrash/speed metal, daar mogen ze mij altijd mee en voor wakker maken. Zelfs voor Hellbringer (de naam alleen al…), zelfs met bijhorende hoes. Deze heren debuteren, al is dit een doorstart van een band met als naam Forgery. Zo zijn er al genoeg inderdaad en dat dachten deze Australiërs ook.

Dit is waarlijk een heerlijk plaatje geworden. Old school speed thrash uit de begin jaren tachtig, in een ferm evil en grimmige uitvoering. Blackened thrash zo u wil, iets tussen Sodom en Venom in, tussen Slayer en Bewitched. Zanger Luke Bennett snauwt en blaft tegelijk (het is gewoon lekker), met een consequent volgzame korte echo op de mic, zwaar overtuigend en perfect geplaatst in de old school productie. Zijn broer ramt alles op hoogste headbangversnelling aan elkaar, de herkenbare en catchy riffs van James Lewis maken het af. Ook met het geluid is niets mis: geen overdreven stoffigheid, geen keldersound. Gewoon een geüpdatet jaren tachtig Motörhead-productie. Dit plaatje is compleet geslaagd.

De retro-thash-revival daargelaten is dit sowieso een aanrader voor de liefhebbers van thrash met een behoorlijke anciënniteit. Voor fans van Toxic Holocaust, Gae Bolga, Nifelheim, Noorse alcoholthrashers en konsoorten. Tip.

Tracklisting:
Hellbringer

  1. Dominion of Darkness
  2. Sermon of Death
  3. Deceiver’s Chamber
  4. Necromancer’s Return
  5. Bell of the Antichrist
  6. Satanic Destructor
  7. Hellbringer
  8. The Rites of Evil
  9. Demon’s Blood

Line-up:

  • Josh Bennett – Drums
  • Luke Bennett – Vocals, Bass
  • James Lewis – Guitar, Vocals

Links: