Airbourne – Black Dog Barking

Airbourne – Black Dog Barking
Roadrunner Records, 2013

Met Black Dog Barking levert Airbourne zijn derde volledige cd af. Dat Airbourne lijkt op die andere Australische band waarvan de naam uit vier letters bestaat, dat weten we nou wel en daar zal deze recensie dan ook niet over gaan.

Black Dog Barking begint met een meezinger van formaat waarin wordt gevraagd of de luisteraar Ready To Rock is? Nou, als het op deze manier wordt gebracht is het antwoord een volmondig ja. Even later zingen ze dat ze helemaal Back In The Game zijn en met Firepower ons omver kunnen blazen. Ik vind het allemaal prima en laat me graag meevoeren door deze sterke songs. Sterkste composities zijn Hungry en het daaropvolgende From The Crade To The Grave.

Airbourne sluit af met het titelnummer van de cd en nog een keer knalt de band er een stevig rocknummer uit. Er zijn nagenoeg geen rustputjes te vinden op Black Dog Barking. In plaats daarvan raast de band er tien stevige rocknummers, met af en toe een heerlijk bluesy randje, doorheen. Productioneel gezien klinkt het allemaal weer als een klok en ook de mix is dik in orde.

Sommigen zullen zeggen dat Airbourne, net als hun landgenoten die ook twee broertjes in de band hebben, alweer dezelfde cd hebben gemaakt. Daarmee doe je ze naar mijn mening tekort want Black Dog Barking is opnieuw een sterke cd geworden.
Liefhebbers van het eerdere werk zullen ook aan deze cd dan een goede hebben.

Tracklisting:
Airbourne – Black Dog Barking

  1. Ready To Rock
  2. Animalize
  3. No One fits Me Better (Than You)
  4. Back In The Game
  5. Firepower
  6. Live It Up
  7. Woman Like That
  8. Hungry
  9. Cradle To The Grave
  10. Black Dog Barking

Line-up:

  • Joel O’ Keeffe – Vocals, guitars
  • David Roads – Guitars
  • Piet – Guitars
  • Justin Streets – Bass
  • Ryan O’ Keeffe – Drums

Links: