Progmotion, uw portie prog rock in Nederland (update)

Progmotion, voor uw portie prog rock in Nederland

[01-03-2012]

De organisatie van Progmotion festival maakte inmiddels de line-up bekend voor het eerste festival. Het Nederlandse Minor Giant zal het podium delen met de Britten van Galahad en de Zweedse band Wolverine. Meer informatie is terug te vinden op de website van het festival.

[20-02-2012]

Nederland start vandaag in Den Haag met een nieuw initiatief binnen de muziekwereld. De organisatie Progmotion wil meer aandacht schenken aan de progressieve rock binnen Nederland. Het doel is om rond dit genre festivals en optredens klaar te stomen, waarvan het eerste zou plaatsvinden in het laatste kwartaal van 2012. Om het verdere verloop van deze organisatie mee te volgen zal vanaf maart onderstaande website regelmatig aangepast worden, eveneens met concertdata.

Initiatiefnemer en voorzitter Gert-Jan van Middelkoop sprak eveneens open over zijn motivatie binnen dit project: ”Naar ons idee is er nog volop ruimte voor groei van de progressive rock in Nederland. In het beleidsplan van de stichting is duidelijk verwoord dat we streven naar een betere geografische spreiding van prog-concerten. Een tweede belangrijk punt is de constatering dat bands en podia veel kansen laten liggen op het gebied van promotie. De stichting zal dan ook niet alleen haar eigen evenementen intensief en op originele wijze promoten, maar desgevraagd ook ondersteuning verlenen aan anderen. Tenslotte zal de stichting zich ook sterk maken om de programmering van podia beter op elkaar af te stemmen. In de komende weken en maanden zal er geleidelijk invulling worden gegeven aan onze activiteiten.”

Links: