Into the Void: Night of the Lotuseater

Into the Void: Night of the Lotuseater

ITV

Op zondag 13 oktober aanstaande vindt in Poppodium Romein te Leeuwarden, zoals bekend, de eerste editie plaats van het gloednieuwe Into the Void festival, dat in samenwerking met Zware Metalen is ontstaan en gevormd.
Het festival wordt georganiseerd door dezelfde mensen van Into the Grave en is in brede zin gericht op stoner, doom, sludge en psychedelica.
Eén podium, negen bands, wij stellen ze de komende tijd één voor één even aan u voor.

Night of the Lotuseater

Zoals we bijna bij ieder festival op Friese bodem gewend zijn, is de opener altijd van lokale komaf.
Komaf ja, want de heren van Night of the Lotuseater zijn woonachtig in Amsterdam, maar hebben hun wortels gedeeltelijk in de Friese klei liggen.

NotLE_band

Zoals de Lotuseters in The Odyssey verslavend fruit uitdeelden aan de mannen van Odysseus, zodat ze alles uit hun verleden vergaten en niet meer naar huis terug wilden keren, zo is
het doel van de muziek van Night of the Lotuseater hetzelfde: hypnotiserende jams gecombineerd met rockende stonerriffs, oneindige trips door instrumentale, psychedelische landschappen en
duidelijke Motorpsycho-aanbidderij. De muziek zorgt ervoor dat je alles om je heen even vergeet en laat je na de laatste toon verdwaasd achter, schreeuwend om meer!
Het drietal trapt de dag af om 14:00, wees er dus vroeg bij, want ook de openingsband wil je dus zeker niet missen!

Line-up:

  • Klaas Harm Dijkstra – drums
  • Bart Johan Dykstra – basgitaar
  • Leo van der Veen – gitaar

Links: