Mindview Metal Convention 2004

Mindview Metal Convention 2004

Peter Rotthier heeft zijn weg naar onze Nieuws submit gevonden alwaar hij meldde:

Op zondag 7 november 2004 organiseert Mindview nu al voor de elfde keer de Metal Convention. Ook dit jaar hebben ze weer hun uiterste best gedaan om het beursgedeelte te animeren met diverse akoestische optredens en signingsessies. Als extraatje dit jaar presenteren ze ook het nieuwe album ‘The Silent Force’ van Within Temtpation dat vanaf vrijdag 12 november in de winkels zal liggen.

Traditiegetrouw gaan de deuren van het Stekense Gildenhuis open om 11.00 uur en wordt de laatste pint getapt omstreeks 18.00 uur. Voor 2,5 euro kan elke metalliefhebber zich een paar uurtjes vergapen (en hun beurs ledigen) aan de diverse stands met cd’s, t-shirts, collector-items etc…

Het animatie gedeelte vangt aan omstreeks 12.30 uur wanneer het Nederlandse gothic metalcombo Nemesea zich presenteert aan het publiek. Het debuut ‘Mana’ van deze uit Groningen en omgeving afkomstige band zal rond die periode het levenslicht zien, en wees er maar zeker van dat ze daarop niet onder moeten doen voor de gevestigde waarden in het genre. Nu reeds worden al vergelijkingen gemaakt met Nightwish en die zijn meer dan terecht.

Een uurtje later, om 13.30, is het de beurt aan Toner. Dit Belgische viertal zal ons trakteren op een akoestische portie nieuwe metalklanken. Mensen die vorig jaar onze Convention bezochten zullen alvast merken dat de zanger van dit kwartet geen onbekende is. Toner is namelijk de band van Peter Evrard, die er vorig jaar in slaagde om het tot idool 2003 te schoppen. Zijn hart ligt echter bij Toner en samen met zijn kompanen Ivan Seuckens: (ex-Uncle Meat), Jan Verschueren: (ex-Excess of cruelty) en Patrick De Jonge: (ex-Uncle Meat) zal hij het Stekense Gildnehuis op zijn grondvesten laten daveren.

Het Duitse Perzonal War stapt het podium op omstreeks 14.30. Deze band haalde enkele maanden geleden met hun vierde cd ‘Faces’ de titel cd van de maand binnen bij het Mindview Oorgasme-team. Zanger Matthias Zimmer heeft een stem die nauw aanleunt bij die van Metallica’s James Hetfield en ook hun sound zit in het zelfde straatje. Perzonal War is echter geen kopie van deze metalen boegbeelden want zij weten op een overtuigende manier hun eigen sound te creëren.

Om 15.30 wordt het podium ontruimd voor het Nederlandse Mennen. Dit gezelschap rond ex-Zinatra vocalist Jos Mennen zit muzikaal in het straatje van de meer melodieuze rock. Mennen is echter niet vies van experimenteren en wist op de laatste cd ‘Freakazoid’ enkele opmerkelijk songs te brengen die het doordeweekse melodieuze genre ver overschreden. Met hun muzikale achtergrond, krijgen zij die dag misschien de makkelijkste taak om hun songs om te bouwen tot een akoestische versie.

Het akoestische gedeelte wordt om 16.30 afgesloten door het internationale gezelschap Imperia. Deze band rond ex-Trail Of Tears zangeres Helena Iren Michaelsen heeft net zijn debuut ‘The Ancient Dance Of Qetesh’ uit, waarop Helena in soms dromerige songs laat horen dat ze nog steeds tot de top hoort in het gothic-metal genre. Naast Noorse Helena bestaat Imperia uit de Fin Jan Yrlund, de Nederlander John Stam, de Belg Gerry Verstreken, de Duitser Steve Wolz en de Noor Audun Gronnestad.

Tussen de akoestische bedrijven door zal Imperia (rond de klok van drie uur) ook paraat staan voor een uitgebreide signeersessie. Zij worden om 14.00 uur voorafgegaan door het Nederlandse gothic gezelschap Asrai, dat dit jaar hun tweede cd ‘Touch In The Dark’ uit mocht brengen via het bekende Transmission label. De drie dames en twee heren zullen ruim de tijd nemen om een praatje te maken met de fans en hen te voorzien van de nodige handtekeningen.

Gedurende de hele dag zullen er op geregelde tijdstippen enkele songs van het nieuwe album van het Nederlandse Within Temptation te horen zijn. ‘The Silent Force’ verschijnt pas enkele dagen later, dus krijg je op de Convention een uitstekende gelegenheid om al dan niet in aanwezigheid van de band de songs in primeur te horen zodat je enkele dagen later met spoed naar de dichtstbijzijnde platenboer kan hollen om jezelf een exemplaar cadeau te doen.

Mindview is bij het ter perse gaan nog in onderhandeling met enkele mogelijke aanvullingen van de signeersessies. Hou daarom de website www.mindview.be in de gaten voor eventuele wijzigingen.