Destruction – Under Attack

Destruction – Under Attack
Nuclear Blast, 2016

Er zijn een paar dingen zeker in het leven: elk jaar komt er een aanslag van de Belastingdienst, je gaat een keer dood, André van Duin is niet grappig en Destruction maakt thrash. De band stond natuurlijk aan de wieg van het genre en komt, sinds de wederopstanding in 2000 met het machtige All Hell Breaks Loose, steevast om de paar jaar met een cd en daaropvolgende toer.

In mei 2016 (strategisch want vlak voor het festivalseizoen) brengt Destruction nu Under Attack uit. Na een semi-akoestisch, mooi opgebouwd en dreigend intro gaat het los in het titelnummer. Het vormt een mooi voorproefje voor de rest van het album: scherpe riffs, venijnige solo’s en een refrein dat direct pakkend klinkt.

Het tempo van de meeste nummers is in de meeste nummers hoog, maar onderling verschillen ze weinig van elkaar. Hier had Destruction extra punten kunnen pakken, want een echt snelle kraker ontbreekt op dit album. Het gitaargeluid klinkt op Under Attack logischerwijs een stuk moderner dan in de beginperiode. Gevolg daarvan is dat er vrij veel laag in het geluid zit en het wat wollig aandoet. Dit is vermoeiender voor de oren dan het felle geluid van weleer. De stem van Schmier is herkenbaar uit duizenden en ook op Under Attack schreeuwt hij weer de longen uit zijn lijf met zijn iele geluid. Ouderwets boos spuwt hij zijn teksten uit. Zoals altijd heeft hij iets te melden en klinkt het ook dit keer oprecht.

Omdat Destruction nog steeds geen tweede gitarist heeft, zijn enkele partijen (en dan met name onder de solo’s) gedubd. Op cd komt men hier mee weg, maar het is nu al duidelijk dat dit live minder uit de verf gaat komen. Ondanks deze kleine minpuntjes kunnen zowel Destruction– alsook thrashfans dit album aanschaffen. Ongetwijfeld zal de komende toer een succes worden met hopelijk de sterkste nummers (Under Attack, Second To None en Conductor Of The Void) op de setlist.

Als bonus staat de zoveelste cover van Black Metal en het van de eerste lp stammende Thrash Attack. Eigenlijk is alleen dat laatste nummer relevant. Under Attack is onder de streep een degelijk Destruction-album geworden. Er staan geen slechte nummers op en het absolute hoogtepunt uit de catalogus van de band is het ook niet geworden. Gewoon een cd van een band die al jarenlang kwaliteit biedt en haar fans ook dit keer niet teleurstelt.

Tracklisting:

Under Attack

  1. Under Attack
  2. Generation Nevermore
  3. Dethroned
  4. Getting Used To The Evil
  5. Pathogenic
  6. Elegant Pigs
  7. Second To None
  8. Stand Up For What You Deliver
  9. Conductor Of The Void
  10. Stigmatized
  11. Black Metal (Venom cover)
  12. Thrash Attack

Line-up:

  • Schmier – Vocalen, basgitaar
  • Mike – Gitaar
  • Vaaver – Drums, achtergrondang

Links:

Destruction Under Attack

Destruction Under Attack

Het Duitse thrashinstituut brengt volgende maand een nieuw album uit genaamd Under Attack. Hier zie je de trailer.

Links: