Details nieuwe Judas Priest CD

Details nieuwe Judas Priest CD

Het nieuwe Judas Priest album, “Angel of Retribution”, zal op 28 februari door Sony BMG uitgebracht worden. De band is weer terug in de originele “Painkiller” bezetting, met Rob Halford alweer een dikke anderhalf jaar terug als vocalist.

Na een herformatie in 2003 bracht de band in 2004 de carrièreomspannende boxset “Metalogy” uit. Tegelijkertijd begonnen ze aan de opnames voor hun nieuwe studioalbum. In mei 2004 volgde de Europese “Reunited” tour, waarna een tour in de VS volgde, waar ze onder meer als special guest op het Ozzfest speelden.

“Angel of Retribution” belooft de klassieke Judas Priest sound in een hernieuwde, hedendaagse uitvoering te brengen. We hebben een hoop energie, zegt Glenn Tipton. We gooien alle registers open, en dat is duidelijk te horen op dit album. Ik denk dat het het meest natuurlijke album is van Judas Priest tot nu toe. Een hoop mensen die het hebben gehoord zeiden dat het tijdloos is. Je kunt het niet echt dateren.

Rob Halford: Het decennium waarin we niet samen waren, leek als sneeuw voor de zon verdwenen. Toen we bijeen kwamen om aan het nieuwe album “Angel Of Retribution” te werken voelde het als een continuering van waar we waren geweest indien we het nieuwe album na “Painkiller” hadden gemaakt. Alles viel onmiddellijk weer op zijn plaats.

De eerste oplage zal een gelimiteerde hardcover 2-disc set zijn met een bonus-DVD, welke 70 minuten aan Judas Priest in concert + aanvullende videodocumentaire zal bevatten, opgenomen in Spanje.

Judas Priest Angel Retribution

Tracklist:

  1. Judas Rising
  2. Deal With The Devil
  3. Revolution
  4. Worth Fighting For
  5. Demonizer
  6. Wheels Of Fire
  7. Angel
  8. Hellrider
  9. Eulogy
  10. Lochness

Links: