Zwaremetalen presents: Katafalk/Soulreaver

Zwaremetalen Presents: Katafalk/Soulreaver

In verband met het Zwaremetalen festival is de maand april een beetje anders dan dat jullie van ons gewend zijn. In plaats van een band die 3 optredens doet zullen 2 van de bands die op het Zwaremetalen festival staan ook nog een apart optreden verzorgen.

Let op: Voor alle dagen geldt, entree gratis.

8 April, Little Devil, Tilburg

23:00-24:00 – Katafalk
22:00-22:40 – Stronghold

Katafalk is een van de betere bands uit de Nederlandse metalscene. De Groningse band draait al een hele tijd mee en ze hebben dan ook al erg veel shows achter de rug. Ze zullen daarom ook deze avond een vette portie thrash te gehoren gaan brengen.
Website:Katafalk

Stronghold zit in de lift. De uit de randstad afkomstige band heeft sinds het verschijnen van heer eerste mini-cd veel leuke optredens kunnen regelen. Binnenkort staan ze zelfs in het voorprogramma van Nuclear Assault. Maar ze zijn eerst nog op 8 april in Tilburg te bewonderen.
Website:Stronghold

28 April, De Hut – Leiden

23:10-24:00 – Soulreaver
22:10-22:50 – Bodyrot

Soulreaver bestaat uit 2 ex-leden van Cremation. Muzikaal gezien wijkt de band dan ook niet veel van die koers af. Toch teren ze niet op oude glorie, immers is dit wel een nieuwe band die zelf ijzersterk materiaal heeft. Het optreden dat de band eerder in Tilburg gaf beviel zo goed dat we gevraagd hebben of ze nog een keertje willen. Ze hebben immers niet voor niets in het voorprogramma van Vader gestaan.
Website Soulreaver

Bodyrot komt uit het oosten van het land en speelt een stevige pot death/thrash. De band is sinds 2002 bij elkaar en ze hebben in die tijd al 18 optredens gedaan. Sinds kort heeft de band weer een nieuwe gitarist en daarmee is de weg vrij om hun muziek, met invloeden van Kreator, Morbid Angel en Obituary overal te laten horen.
Website: bodyrot