Eerste namen bekend 16e Huntenpop festival

Eerste namen bekend van 16e Huntenpop Festival

Van de ongeveer 35 bands die in het weekend van 2 en 3 september aanstaande spelen op het 16e Huntenpop Festival, heeft de organisatie de eerste namen vrijgegeven. In ieder geval komen In Extremo, AK4711, Neck, Mostly Autumn, Gabriel Rios, Intwine, Grolschbusters, Epica, Julian Sas en Nemesea naar het Achterhoekse Varsselder.

Het nieuwe Huntenpop Festival wordt geopend op vrijdagavond 2 september met de gebruikelijke Optimaal FM Tribute Night. Eén van de zes podia op de zaterdag is gereserveerd voor de tien winnaars van de Music Awards Gelderland competitie. Jaarlijks biedt Huntenpop op die manier beginnende bands uit de regio de mogelijkheid ervaring op te doen en in contact te komen met de zogenaamde grotere broeders uit binnen- en buitenland.

Het Huntenpop Festival besteedt dit jaar traditiegetrouw ook veel aandacht aan theater en ander vermaak op het terrein. Daarvoor wordt meer aandacht geschonken aan de aankleding van het terrein en krijgt de jaarlijkse festivalmarkt een betere plaats toebedeeld, namelijk op het middenterrein. Daar komt een combinatie van de bestaande festivalmarkt met een cd- en platenbeurs. Aanmeldingen daarvoor zijn al binnen vanuit Nederland, België en Duitsland. Belangstellenden kunnen zich nog opgeven via de website van Huntenpop.

Jongeren met een OV-Jaarkaart kunnen tot 16 mei aanstaande een aanzienlijke korting krijgen op de bestaande toegangsprijs van Huntenpop. Zij betalen slechts € 20,00 voor een ticket dat aan de kassa € 35,00 kost. Op de Huntenpop website staat de actie uitgebreid beschreven. Bovendien wordt onder degenen die hiervan profiteren een aantal Huntenpop Festival pakketten verloot.

16e Huntenpop Festival

Vrijdag 2 en zaterdag 3 September 2005
Festivalterrein: Varsselder (30 km. achter Arnhem)
Toegang vrijdag: € 8,– aan de kassa (geen voorverkoop)
Toegang zaterdag: € 30,– (voorverkoop) en € 35,– (aan de kassa)

Website Huntenpop