Moonspell tekent bij SPV, nieuw album in lente 2006

Moonspell tekent bij SPV, nieuw album in lente 2006

Het Portugese Moonspell heeft bij SPV een contract getekend voor 3 albums. De band is momenteel bezig met de opnames van het nieuwe album, getiteld Memorial. Samen met producer Waldemar Sorychta, die al met de band samengewerkt heeft aan de eerste 3 albums, bevindt de band zich t/m 27 november in de Woodhouse studio in Hagen (D). De cd moet in de lente van 2006 uitgebracht worden.

Het album zal 8 tot 10 nummers bevatten, enkele songtitels zijn Once It Was Ours!, Blood Tells, Sanguine, Finisterra, Upon the Blood of Men, en At the Image of Pain. De band beschrijft de cd zelf als “the best music we ever wrote together” en “an homage to the Nineties scene and bands”. Ook meldde midwinter ons via de newssubmit dat de band volgens zanger Fernando Ribeiro tijdens de productie zoveel mogelijk de sfeer van Wolfheart, het album waar ze jaren geleden mee doorbraken, probeert opnieuw te creëeren.

De eerste DVD van de band, getiteld Lunar Still/13 Years of Doom, zal komend jaar door Century Media uitgebracht worden. De vertraging is te wijten aan “legal issues”. Tevens zal de band in de zomer van 2006 enkele festivals aandoen.

Bron: SPV
Moonspell