Release debuutalbum Sphere of Souls op 21 april 2006

Release debuutalbum Sphere of Souls op 21 april 2006

De Nederlandse progressieve metalband Sphere of Souls, met ex-Sun Caged vocalist André Vuurboom en gitaarvirtuoos Anand Mahangoe, brengt zijn debuutalbum ‘From the Ashes’ uit via Lion Music op 21 april 2006. Het betreft een conceptalbum dat bestaat uit dertien nummers, die zich kenmerken door diversiteit en afwisseling.

SPhere of Souls image

Productie, geluidstechniek, mixage en mastering zijn verzorgd door Joost van den Broek (ex-Sun Caged, Star One/Ayreon ). Tevens heeft hij alle keyboardpartijen voor zijn rekening genomen.

De release van ‘From the Ashes’ wordt voorafgegaan door een optreden met de Nederlandse prog metalact Ulysses op 1 april in Loose End te Reeuwijk (vlakbij Gouda). De volgende dag (2 april) verzorgt Sphere of Souls het voorprogramma bij de Duitse prog veteranen Vanden Plas in P60 te Amstelveen. Kaarten voor het optreden met Vanden Plas zijn reeds verkrijgbaar via www.ticketservice.nl. Bezoek voor meer ticketinfo: www.p60.nl.

‘From the Ashes’ zal verkrijgbaar zijn bij de betere platenzaken. Om vooraf de cd te bestellen, bezoek www.lionmusic.com in de weken voorafgaand aan de releasedatum.

Samples van het album en een kort videofragment zijn te horen en te zien op de website van de band: www.sphereofsouls.com .