Een nieuw album voor Vomitory [update]

Een nieuw album voor Vomitory

[02-12-2006] De heren van Vomitory gaven onlangs de titel van het komende, zesde, studio-album vrij, te weten: Terrorize Brutalize Sodomize. Het artwork wordt voor rekening genomen door Chaos Media, waarover de heren kwijt wilden dat we kunnen verwachten dat dit geheel zal stroken met de zojuist genoemde albumtitel. Indien je graag in de smiezen houdt wat de band allemaal uitspookt kun je wellicht eens een kijkje nemen in het Vomitory-forum voor een online studio-dagboek. Het forum vind je hier.

[18-10-2006] Metal Blade Records liet ons vandaag weten dat de Zweden van Vomitory op 3 december van dit jaar de Leon Music Studio’s in zullen duiken om daar weer eens een flinke partij brute deathmetal op te gaan nemen. Deze keer zal de band samenwerken met producer Rikard Löfgren, die tevens de eigenaar van deze studio is. De band geeft aan dat de producer een vrij onbekende is binnen de metalwereld, omdat hij zich meestal bezighoudt met commerciëlere muziekgenres. Toch gaat de voorkeur naar deze man uit, omdat de heren van Vomitory hem al jaren kennen en zij weten dat deze meneer zijn roots in de metal heeft liggen.

Vomitory

De band geeft tevens aan dat het ergens wel vreemd voelt om zonder de vertrouwde Henrik Larsson te werken, maar dat het andere kant tijd is om enige vernieuwing binnen de muziek aan te brengen. De band zal gedurende twee weken met de opnames bezig zijn en trekt er vervolgens nog een week voor uit om het, nog titelloze, album te masteren. Het label verwacht de plaat eind april uit te brengen.

Links: