Detonation werkt aan derde album [update]

Detonation werkt aan derde album

[25-02-2007] Releasedatum bekend
Detonation liet ons onlangs weten dat de opnames van Emission Phase bijna afgerond zijn. 15 Maart zal ook de mastering tot het verleden behoren, vanaf dan kunnen we waarschijnlijk eindelijk een nieuwe song beluisteren! Ook hebben de band en het label Osmose een releasedatum vastgesteld: 30 april is het zo ver!

[10-01-2007] Artwork & tracklist bekend
Detonation gaf ons vandaag wat meer informatie over het komende album, dat de titel Emission Phase zal dragen. Op de definitieve releasedatum is het nog even wachten, maar het artwork en de tracklist zien er als volgt uit:

Emission Phase
  1. Invoking the Impact
  2. When Stone turns to Ash
  3. Craven Ablaze
  4. Into the Emission Phase
  5. Chokedamp
  6. Defects of the Isolated Mind
  7. Modulate
  8. Infected
  9. Soul Severance
  10. Reborn inside the Radiance
  11. Fallout

Ook kun je bekijken hoe drummer Thomas afgelopen weekend tekeer ging in de studio via deze link.

[07-12-2006] Een derde album
De heren van Detonation werken al enige tijd hard aan nieuw materiaal, vandaag bracht de band ons dan eindelijk concreet nieuws. De opvolger van Portals To Uphobia zal eind januari / begin februari worden opgenomen onder begeleiding van Bouke Visser en Jochem Jacobs (Textures) van Split Second Sound. Niet alleen muzikaal gezien klinkt het veelbelovend, ook aan het artwork zal wederom veel aandacht besteed worden, Eliran Kantor zal hier verantwoordelijk voor zijn.

Detonation

De band gaf ons alvast enkele songtitels:

  • Emission Phase
  • Modulate
  • Chokedamp
  • Fallout
  • Soul Severance
  • Craven Ablaze

Indien je geïnteresseerd bent in wat de heren onlangs in de oefenruimte uitspookten kun je hier eens een kijkje nemen. De band verwacht het, nog titelloze, album eind april 2007 via Osmose uit te brengen. Stilzitten is er voorlopig niet bij, want direct hierna zal Detonation een 9-daagse tour doen door Engeland en Wales, vervolgens hopen de heren enkele zomerfestivals aan te kunnen doen en in het najaar een Europese tour!

Links: