Zimmers Hole – When You Were Shouting At The Devil… We Were In League With Satan

Zimmers Hole – When You Were Shouting At The Devil… We Were In League With Satan
Century Media, 2008

Met Devin Townsend als producer en drie andere leden van Strapping Young Lad in de gelederen zou je denken dat Zimmers Hole een kloon van eerder genoemde band zal zijn. Met een bombastische en vette productie zijn er natuurlijk genoeg SYL-momenten op de nieuwste plaat van Zimmers Hole te horen, maar de band heeft aan de andere kant wel een eigen smoel ontwikkeld met de erg gevarieerde nieuwe plaat When You Were Shouting At The Devil…

Tijdens het eerste nummer en tevens de titeltrack wordt direct duidelijk wat voor album dit zal gaan worden. Het nummer bestaat uit gefrustreerde hoge uithalen zanger The Heathen en zeer vette drums van Gene Hoglan. Dit in combinatie met het chaotische gitaarwerk zorgt er bij mij voor dat ik een flinke smile op mijn gezicht krijg. De Canadezen hebben gevoel voor humor en weten vanzelfsprekend de instrumenten goed te beheersen, een goede combinatie als je het mij vraagt. Het tweede nummer klinkt toch weer anders, We Rule The Fucking Land komt als een stoomwals uit mijn speakers en vormt samen met het snelle 1312 en het paranoïde Anonymous Esophagus een van de vele hoogtepunten op dit album.

Zimmers Hole laat zich niet direct in een vakje stoppen. De track Alright geeft mij een beetje het power metal gevoel terwijl andere nummers meer thrash en zelfs death-invloeden hebben. Deze variatie zorgt ervoor dat het album eigenlijk geen moment verveelt. Tussen de nummers door zijn er regelmatig rare geluiden en stemmen te horen, dit benadrukt maar weer eens het feit dat Zimmers Hole het allemaal niet zo serieus neemt. Met de release van dit album en een deal met Century Media is het de bedoeling dat de band meer (Europese) zieltjes zal gaan winnen en wat mij ziel betreft is ze dat aardig gelukt.

Tracklist:
 Zimmers Hole - When You Were Shouting At The Devil… We Were In League With Satan

  1. When You Were Shouting at the Devil…We Were in League With Satan
  2. We Rule the Fucking Land
  3. The Flight of the Knight Bat
  4. 1312
  5. Devil’s Mouth
  6. The Vowel Song
  7. Fista Corps
  8. Anonymous Esophagus
  9. Alright
  10. Hair Doesn’t Grow on Steel
  11. What’s My Name… Evil!

Line-up:

  • The Heathen – Vocals
  • Byron Stroud – Bass, Vocals
  • Jed Simon – Guitars, Vocals
  • Gene Hoglan – Drums

Links: