Warmaster – First War

Warmaster – First War

Dutch Metal Recordings, 2008

Zie ginds komt de Warmaster met zijn debuutcd aan. Ze noemen hem First War, ik heb hem hier staan. Oh jongens en meisjes, wat hoor ik als ik inplug. Een kwak old school death metal, heel lomp en heel stug.

De formatie Warmaster heeft duidelijk voor ogen wat ze willen brengen en gaan er ook volledig voor. Warmaster klinkt op het eerste gehoor als een Bolt Thrower tribute band ten tijde van, je raadt het al, Warmaster. Bij de eerste rollende riff ruik je de ratelende snaren en laat je het geheel volledig over je komen.
First War klinkt behoorlijk gedateerd, deels ook omdat we tegenwoordig niet meer gewend zijn om dergelijke klanken en speelwijze te horen. De sound die de A.M. Studio aan de cd meegegeven heeft is behoorlijk, alle middentonen zijn verdelgd, en dat geeft Warmaster een vroeg nineties-gevoel.

Nu, ik wil ook wel even zeggen dat het niet allemaal Bolt Thrower is wat je hoort. Zanger Corné klinkt op een hese manier en met sporadische krijsjes als een Chris Barnes ten tijde van Haunted. Ook de rest van de band klinkt in de rampetampende nummers stampender dan Bolt Thrower, en dan krijg je een ouderwets licht groovend Six Feet Under gevoel. War is Coming!
Ik vind het allemaal erg sympathiek, niets mis mee. Spijtig genoeg blijft er na het beluisteren niet superveel hangen, en heb ik eerder zin om de kast in te duiken en oude klassiekers vanonder het stof te halen. Ik hoop dus ook een beetje dat Warmaster blijft evolueren in wat ze doen. In de toekomst met straffere en meer opvallende songs uit de hoek komen, zodat Second War een heuse revival zal ontketenen!

Warmaster heeft een strategie, en is duidelijk niet vies van een nostalgisch death metal imago. Met een tour als fluffer van Jungle Rot in het verschiet, ziet de toekomst er best goed uit.

Tracklist:
rpwl medium

  1. Testimony From The Grave
  2. Unleashing Devilment
  3. Silent Scream
  4. Against Heavy Odds
  5. Psychological Suffering
  6. In Cold Blood
  7. Silent
  8. 1914

Line-up:

  • Corné Bijlemeer – Vocals
  • Rik van Gageldonk – Guitar
  • Merijn Schenkels – Guitar
  • Alex Schlüter – Bass
  • André van der Ree – Drums

Links: