Powers Court – The Red Mist Of Endenmore

Powers Court – The Red Mist Of Endenmore
Dragonheart Records, 2008

The Red Mist Of Endenmore schijnt alweer het derde album te zijn van de Amerikaanse formatie Powers Court. Er van uitgaand dat de band per cd beter wordt vraag rijst bij mij de volgende vraag: hoe heeft het in Godsnaam zo ver kunnen komen?

Deze derde zilverling is namelijk zo ongelooflijk hondsberoerd dat je jezelf afvraagt of je naar het Amerikaanse equivalent van onze Josti-band zit te luisteren. Het geheel klinkt namelijk alsof het door een compleet stel randdebielen in elkaar geknutseld is. Instrumentbeheersing is er amper, de zangeres klinkt als een aan één of andere terminale ziekte lijdende achternicht van Geoff Tate (Queensrÿche) en de productie is beroerder dan Metallica‘s St. Anger. Het feit dat de heren en dame op deze manier drie cd’s hebben vol kunnen en mogen spelen is wonderbaarlijk en getuigt van het nodige lef. Het lef van de band om hiermee te gaan lobbyen bij platenboeren, en misschien nog wel verbazingwekkender, het feit dat een label het aandurft dit soort zeldzaam nutteloos afval uit te brengen.

Het moge duidelijk zijn: The Red Mist Of Endenmore is geen goede plaat en Powers Court is geen goede band. Iedereen die halverwege de eerste luisterbeurt nog geen suïcidale neigingen heeft is doof; een ieder die het drie luisterbeurten volhoudt wordt het. Laten liggen, deze troep.


Tracklist:

    Powers Court - The Red Mist Of Endenmore
  1. Ab Initio

  2. The Prophecy

  3. Power Tapestry

  4. A Somber Day

  5. Kingdom Falls

  6. The Tarot Reader

  7. Outrage

  8. The Red Mist Of Endenmore

  9. There Once Was A Time

  10. Vain Regrets
Line-up:

  • Danie Powers – vocals, guitar

  • Steve Murray – bass

  • John Hardin – drums
Links: