The Oath – 4

The Oath – 4
Code666, 2008

The Oath uit Frankrijk vervoegde eerder de Code666 gelederen. Code666 heb ik altijd een prima label gevonden, met bands als Negura Bunget en zoals de Nederlanders onder jullie wel weten, Control Human Delete. Na het faillissement van het waardering wekkende Rage Of Achilles-label hebben ook veel ontlabelde releases hun weg gevonden via Code666. The Oath is nu ook van de partij en brengt met hun 4 een album uit dat het middel houdt tussen Dimmu Borgir, Emperor en At The Gates, volgens het rode promosheet. Verbaas ons.

The Oath brengt melodische black metal met wat invloeden uit Scandinavische thrash/death. Helaas… niet van de sterkste soort. De referenties die ze maken zijn niet echt relevant, behalve de composities en de trucs van de kermis die je herkent van Dimmu Borgir. Wel relevant is Cradle of Filth, zelfs in de thrash/death invloeden die je onder andere in hun Thornography terug vindt. The Oath voegt hier en daar wat accenten toe, een stukje cleane zang, keyboardlijnen uit een thrillende B-films en speelse gitaareffecten. Het tempo ligt gemiddeld vrij hoog, mede door de behoorlijk strakke drummer die soms zijn klasse laat horen, maar zich meestal braafjes in up-tempo houding zet. Het beste nummer op de plaat is The Unborn, en dan denk ik wel even met vragend gezicht of ze zich bij The Oath ergens hebben laten inspireren door het machtige Night Of The Unborn op het album Don’t Break the Oath van Mercyful fate.

Een vrij matig album dus, die geen indruk nalaat. Van de originaliteit moeten ze het ook niet hebben. Beetje een misser van Code666 vind ik, die met een groep als Eternal Deformity beter uit de hoek kwam eerder dit jaar, ongeveer in hetzelfde genre. Volgende keer beter.

Tracklist:

Oath

  1. Intro
  2. This Day
  3. Orgasm
  4. A Question of Fate
  5. Unholy Blood
  6. The Unborn
  7. Lifeless Desire
  8. Dead Inside
  9. War
  10. Godless Existence

Line-up:

  • Pierre Leone – Vocals, Guitar
  • Carcharoth – Bass
  • Peter Pal – Keyboards
  • Tyrael – Drums
  • Drako – Guitar

Links: