The Berzerker – The Reawakening

The Berzerker – The Reawakening
Berzerker Industries, 2008

Een nieuwe plaat van The Berzerker? Ja, inderdaad. Waarom weet de wereld (naast Zwaremetalen) hier niets van, zul je je afvragen? Wel, The Berzerker was einde contract bij Earache, en helemaal niet tevreden met het schamele beetje inkomsten die ze kregen van het label (volgens hun forum dan toch). Dan maar een eigen label en een eigen verdeelpunt. Deze cd is niet te krijgen in de winkel, enkel via de webstore van de band. Niet geklaagd echter, een nieuw label zal dit nog wel heruitbrengen. Ondertussen is hij er wel. The Reawakening is een flinke sneer naar Earache, en The Berzerker in wraakmodus, dat is uitkijken voor snelheidsovertredingen.

berzerk

Echter, de gekende snelheidsovertredingen blijven een beetje getemperd. In de plaats veel staccato-riffs en veel gitaarpartijen. En veel vreemde zanglijnen ook. Laatste reguliere nummer Spare Parts heeft het summum van obscuur groovende raggeluiden. Veel breakcore van deze terugkerende beukbende, maar zonder elektronische blieps. Drilboorklanken en slaghamerslagen zijn percussioneel weer van de partij, naar gekende gewoonte. Leuk zijn ook de remixen van turntable terroristen zoals onder andere Delta9 en Frazzbass.

Het ouwe getrouwe The Berzerker-album is terug, enig in zijn stijl. Nu nog een label vinden en ze zijn weer vertrokken. Australië op zijn best, en binnen een paar dagen is er de nieuwe The Amenta. Fijn!

Tracklist:

Berzerker

  1. Wisdom And Corruption
  2. Unforgotten Force
  3. Caught In The Crossfire
  4. The Deception
  5. Disassembly Line
  6. Evolution Of Aggression
  7. Your Final Seconds
  8. Harvesting A Loved One
  9. Internal Examination
  10. Spare Parts
  11. Spare Parts (Namshubofenki Mix)
  12. Spare Parts (Bazooka Mix)
  13. Caught In The Crossfire (Zardonic Mix)
  14. Spare Parts (Delta 9 Mix)
  15. Caught In The Crossfire (Stanley Cupid Mix)
  16. Spare Parts (Frazzbass Mix)

Line-up:

  • Luke Kenny – vocals
  • Todd Hansen – drums
  • Jason – guitar
  • Sam Bean – bass

Links: