Ayat – Six Years Of Dormant Hatred

Ayat – Six Years of Dormant Hatred
Moribund Records, 2008

ayatlogo
Ayat, over pioniers gesproken. Deze Libanese band verkondigt dat ze de eerste anti-islamitische band ooit is. Of ze de eerste
zijn weet ik niet. Dat ze anti-Islimitisch zijn, dat is duidelijk aan de titels alleen al. De ganse Moslimwereld veracht deze band en is ze liever kwijt dan rijk, en dat is niet meer
dan logisch. Het Amerikaanse label Moribund kon er echter niet genoeg van krijgen en legde deze band uit het Midden-oosten vast. Dit is hun debuut-langspeler.

Ayat brengt black metal, industrieel beïnvloedde black metal uit een land dat nog in zijn agrarische fase zit. En dan dit nog: wie denkt dat er een imbeciel drumcomputer aan te pas komt, think again. Dit is een behoorlijk vette drildrum. Het doet me denken aan Poolse acts als Kriegsmachine en Yperit, samen met een venijnige Mayhem-attitude in de blender.
Altijd sterk en strak, heftig en intens. Ook de vocalen zijn bruut en diep, tussen black en death. Iets meer afwisseling binnen de nummers mocht wel, maar dat is slechts detail omwille van het feit dat de nummers overweldigend en overrompelend zijn.

Deze band verdient aandacht en belangstelling, en is niet zomaar gekozen omdat ze anti-Islam is. Het zit prima in elkaar en is compleet bruut! Na de nieuwe lading shit die Moribund de laatste tijd soms de wereld in heeft gebracht is dit een weer een voltreffer. Checken die handel (mp3’s op de Moribund-site)!

Tracklisting:
Ayat

  1. Ilahiya Khinzir! (All Hail Allah The Swine)
  2. Fornication And Murder
  3. The Fine Art Of Arrogance part one (The Icon And The Cattle)
  4. Collective Suicide In The Boudoir (Feeling Wonderful Tonight)
  5. Puking Under Radiant Moonlight (Followed By A Century Long Ejaculation)
  6. Misogyny When We Embrace
  7. Necronarcos (Tame You Death)
  8. Curses! Curses! And Never Sleep…
  9. Thousands Of Pissed Motherfuckers…
  10. Such A Beautiful Day! (The Exaltation Of Saint Francis)

Line-up:

  • Filthy Fuck – Vocals
  • Sadogoat – Guitar/Bass

Links: