Grindbashers – Songs of Suicide, Words of Death

Grindbashers – Songs of Suicide, Words of Death
Herrie Records Inc.

Wat een lekkere poepjes zijn dit zeg. Deze MCD wordt bevolkt door drie appetijtelijk uitziende Nederlandse mansmensen. Gekende mannen ook, die reeds figureerden in universeel bekende bands van vaderlandse bodem (voor zover hun vader gekend is). Nochtans zijn ze niet onverdeeld met happy zaken bezig in het leven. Songs of Suicide, Words of Death, het lijkt een grindend equivalent te worden voor de doomklassieker Songs of Darkness, Words of Light van My Dying Bride, ook al omdat het spreekwoordelijke Light at the End of the World in deze tunnel een aangeraasde trein blijkt te zijn die een de laatste ogenblikken op dit tranendal inluidt. De zelfgekozen way out staat hier centraal.

Geen bullshit, geen politieke correctheid, geen politieke ideeën, geen melodramatiek. Rauwe realiteit die met veel relativeringsvermogen wordt gebracht. Ook op gehoorsniveau is er relativeringsvermogen nodig. Dit is inderdaad old-school grindcore, gebracht op een weinig zachtzinnige manier, met een even onzachtzinnige sound. De sound verwacht je tegenwoordig meer van een brute en slome death metalband, maar vergis u niet, in de begindagen van de grindcore die zich afscheidde van death metal klonk het dus zo. Bijna zo, want de productie van dit plaatje is transparant, modern en toch waarheidsgetrouw. Grindcore met een puike productie is een beetje als tandpasta voor je aars: er blijven dikke drollen uitkomen, maar het is lekker fris. Deze grindcore is echter niet gore of zo, het klinkt alleen alsof de grijze massa soms wordt meegespoeld met de laatste stoelgang.

gb

De twintig nummers vertonen nergens tekenen van vermoeidheid, nog van zwakke schakels. De slaande riffs zijn voor mij het lekkerste element van de band, maar ook de gevarieerde drumritmes die vrij weinig polka bevatten, brengen gezag en vertier. Natuurlijk zijn ook de opvliegende grunts ook prima en verleidelijk om live te willen aanhoren.

Verwacht geen wereldschokkende toestanden, alleen een prima tussendoortje van dito grindcoremuzikanten. Geen trendy digitale shit, gewoon brute grind. Fuck de derde wereld en geef deze Dickendale’s een financiële boost.

Tracklisting:GB

  1. Slowmotion Suicide
  2. No Gain, Just Pain
  3. Trainspotting
  4. No Strive for Life
  5. Die
  6. Sick Lunatic
  7. Overdose
  8. Gore From the 10th Floor
  9. Will Be
  10. No Hope to Cope
  11. Old Grindcores (never die)
  12. No Need
  13. A Blue Smile
  14. All Suicidal
  15. Calender of Death
  16. Gone
  17. Ode is the Code
  18. Old Oak Tree
  19. Russian Roulette… No Regret
  20. Contempt For Death

Line-up:

  • Micha – drums
  • Mathieu – guitar
  • Herrie – bass & vocals

Links: