Darkestrah – The Great Silk Road

Darkestrah – The Great Silk Road
Paragon Records, 2008

Darkestrah speelt black metal. Black metal met etnische klanken. Vanwaar die etniciteit? De Kirgizische Republiek. Een landje met buren als daar zijn Oezbekistan en Kazachstan. Ze brengen Shamaanse pagan black metal. In deze band bevinden zich twee Duitsers. Asbath, ook drummer bij Nargaroth, en gitarist Anti van de gelijknamige depressieve black metal band Anti. Maar levert dat ook iets op?

Het antwoord is kort en bondig: Ja! Er is een authentieke sfeer aan dit gezelschap die je niet onder kunt brengen bij doorsnee folk black metal, nee. Er komen esoterische sferen aan te pas die soms doen denken aan oude Melechesh, maar de vooral mid-tempo black metal met epische neigingen (wat een lengte ook) maakt de vergelijking slechts relevant voor de bijkomende traditionele klanken. De heren nemen je naast hogere sferen trouwens ook mee naar hogere versnellingen, een combinatie die mij zeer aangenaam in vervoering brengt. Ook zonder deze “shamaanse” toevoegingen was het trouwens een prima black metal plaat geweest.

Aanrader, voor mensen die houden van Moonsorrow, maar ook van groepen als Melechech of Rudra. Daarnaast zijn de nummers zeer onderhoudend en groeien ze uit tot blijvende herinneringen. Na de tweede speelbeurt wist ik de volgorde van de nummers al, vrij uitzonderlijk. Een tip van het huis dus.

Tracklisting:Darkestrah

  1. The Silk Road
  2. Inner Voice
  3. Cult Tengri
  4. Kara-Oy
  5. The Last Step

Line-up:

  • Kriegtalith – Vocals
  • Visc – Bass
  • Resurgemus – Synth
  • Sharthar – Keyboards
  • Asbath – Drums
  • Anti – Guitar

Links: