Trancelike Void – Unveiling the Silent Arms of Despair

Trancelike Void – Unveiling the Silent Arms of Despair
Total Holocaust Records, 2008

Total Holocaust Records heeft groot gelijk. Een grote naam is het nog niet, maar Trancelike Void heeft “het”. Wellicht breken ze nu helemaal door in het segment der zwartgallige black metal, wat niet meer dan logisch zou zijn, want ook deze keer bepalen ze onbelemmerd je gemoedstoestand.

TV

Gedwongen depressiviteit en magnetisch naar de grond getrokken zwaarmoedigheid brengen je in een trance vol tristesse. Net als de langspeler Destroying Something Beautiful is deze EP een kwalitatief hoogstaand product met een verpletterende pathologie. De twee units downer voeren je gedwee mee in de jammerklachten van de klaagliederen. Eens in vervoering gebracht door de hypnotiserende gitaarriedels word je letterlijk en figuurlijk immobiel gemaakt, zoveel diepe droefnis veroorzaak onvermijdelijk apathie. De nivellering in de muziek maakt de deprimerende diepgang nog doordringender, en zet vele slaapkamerprojectjes in pyjama of puberale naaktheid. Trancelike Void heeft een eigen smoel, een smoel van afgeleefde negativiteit, en een geluid dat lang na de luisterbeurt nog kwelt. Deze heren mogen zichzelf stilaan beschouwen als voorspel voor suïcidaal gedrag of inspiratie voor menig epitaaf.

Mijn Belg-zijn beleeft hoogtijden met dit emotionele laagterecord. Wil je je levenslust voelen wegebben, haal dit dat in huis, ouderlijke woning of tombe. Niet geschikt voor labiele zielen, maar who cares? Trancelike Void zal u verorberen.

Tracklisting:
tv

  1. Unveiling the Silent Arms of Despair I
  2. Unveiling the Silent Arms of Despair II

Line-up:

  • S. – Guitar, Bass, Vocals
  • C. – Drums

Links: