The Blackout Argument – Remedies

The Blackout Argument – Remedies
Lifeforce, 2009

The Blackout Argument is een exponent van de nog steeds groeiende melodic hardcore/metalcore stroming. Na een handvol EP’s en een full-length in 2007 is dit het tweede studioalbum van deze Zwitsers. Naar eigen zeggen is de muziek op Remedies er om de gebroken harten en zielen van de luisteraars te helen, en hen nieuwe kracht en motivatie te geven in de worsteling die het leven heet. Dan weet je genoeg.

The Blackout Argument past dan ook, niet geheel onlogisch, vrij goed in deze stroming. Een beetje als Rise Against met ballen. Of Comeback Kid zonder. De hoofdmoot is hardcorezang die ergens tussen Atreyu en Shipwreck A.D. in hangt en op emo leest geschoeide cleane zang.
Remedies is niet echt een slechte cd, maar ik vraag me toch af waar die passie van de voorgaande EP Smile Like a Wolf (overigens gratis te downloaden op de website, voor de liefhebbers) opeens heen is. Vooral qua zang scheelt er wat op Remedies. Regelmatig lijkt de zanger zijn hart eruit te schreeuwen, maar ook niet zeldzaam brengt hij maar wat inspiratieloos, soms zelfs jammerend aandoend, geroep voort. De voorgaande EP smaakt me eerlijk gezegd beter. In emo- en screamoland zal men hier wellicht wel raad mee weten, maar Zware Metalen houdt zijn enthousiasme nog even achter de hand.

Tracklisting:
The Blackout Argument - Remedies

  1. Tempest (Rescue Remedy)
  2. Broken Teeth (Agrimony)
  3. Dead But So Alive (Wild Oat)
  4. Identity Dispute (Rockwater)
  5. Kidnap Yourself (Aspen)
  6. The Ravine (Willow)
  7. On the Top of the Beat (Olive)
  8. Walking Without Feet (Cearto)
  9. Seven Tones of Grey (Pine)
  10. Treasure Chest, Confidential (Gorse)
  11. Vampire Searching for Some Light (Larch)
  12. Daisied Tree (Hornbeam)
  13. Room to Set Sail (Mustard)
  14. A Walkover to Endure Being (Chestnut Bud)

Line-up:

  • Raphael – Vocals
  • Chris – Guitars
  • Sascha – Bass
  • Philip – Drums
  • Chris – Guitars

Links: