Teitanblood – Seven Chalices

Teitanblood – Seven Chalices
Norma Evangelium Diaboli, 2009

Hebben we hier te maken met een van de betere black metal platen van het jaar? Het is best mogelijk, want het Spaanse Teitanblood brengt met Seven Chalices een meesterlijke plaat uit. Norma Evangelium Diaboli heeft sowieso een goeie neus voor kwaliteit (Funeral Mist, Watain, Deathspell Omega) en met Teitanblood halen ze alweer een klapper in huis.

De death/black metal van deze Madrilenen is zonder meer sterk. De muziek heeft het ziekelijke karakter van een Funeral Mist, maar ook het ongrijpbare van een Deathspell Omega. Vreemdsoortige gitaarsoli en onverwachts opduikende tegendraadse keyboards versterken dat gevoel alleen maar. Flarden oude Tiamat en Blasphemy (de Canadese uiteraard) duiken ook regelmatig op, maar Teitanblood heeft toch bovenal een eigen geluid.

Wat mij betreft is dit van hetzelfde niveau als de andere bands op het label. Laat je niet misleiden door de soms wat gebrekkige sound of de (ongetwijfeld onbedoelde) grappige pseudoniemen van de bandleden (dit kan anno 2009 echt niet meer, jongens), want de muziek Teitanblood is bloedserieus. Aanrader eerste klasse!

Tracklisting:
Teitanblood

  1. Whore Mass
  2. Domains of Darkness and Ancient Evil
  3. Interlude (Arabian title)
  4. Morbid Devil of Pestilence
  5. Interlude (Sanskrit title)
  6. Infernal Dance of the Wicked
  7. Interlude (Cuneiform title)
  8. Seven Chalices of Vomit and Blood
  9. Qliphotic Necromancy
  10. The Abomination of Desolation
  11. The Origin of Death

Line-up:

  • Usurper of Eternal Comdenation and Inverted Crucifixion – Guitar
  • Iniquitous Templar of Iron Black Faith and Deathrapist Redemption – Vocals, Bass
  • Morbid Entity from the Depths Below – Drums

Links: