A Day to Remember – Homesick

A Day to Remember – Homesick
Victory Records, 2009

Homesick, het derde album van A Day to Remember is een stukje muziek waar de gemiddelde lezer van Zware Metalen niks tot weinig mee zal kunnen. Maar aangezien het toch net iets te heavy is voor de algemene popmarkt dragen wij hier ook ons stukje feedback over deze band bij. Natuurlijk verschillen de meningen onderling, maar er kan maar één naam boven het stukje staan. Dat werd die van mij.

Ik probeer mijn albums altijd allemaal met dezelfde maat te meten, dus onafhankelijk van genre of iets dergelijks. Wanneer ik dat bij A Day to Remember doe, valt Homesick echter gigantisch door de mand. De emopop met hier en daar een hard stukje en wat “brute” vocalen ontbreekt het namelijk aan het kleinste beetje spontaniteit of menselijkheid. Qua cleane vocalen de zoveelste exacte kopie van weet ik veel wie er als eerste mee aan kwam. Four Year Strong, Escape the Fate, Story of the Year, een beetje Simple Plan zelfs, dat soort spul. Creativiteit, originaliteit, virtuositeit of karakter zijn ver te zoeken. Een paar leuke breakdowns komen wel voorbij, maar dat moet ook maar je ding zijn.

Beweer maar dat albums als deze besproken moeten worden door mensen die wat dieper in de scene zitten, maar kwalitatief (pratend over het gegeven “muziek” in het algemeen) zit dit gewoon niet boven het niveau van de gemiddelde, matige pop-act. Everybody’s singin’ la, la, la. Nou ik niet.

Tracklisting:
A Day to Remember - Homesick

  1. The Downfall of Us All
  2. My Life for Hire
  3. I’m Made of Wax, Larry, What Are You Made Of?
  4. NJ Legion Iced Tea
  5. Mr. Highway’s Thinking About the End
  6. Have Faith in Me
  7. Welcome to the Family
  8. Homesick
  9. Holdin’ It Down for the Underground
  10. You Already Know What You Are
  11. Another Song About the Weekend
  12. If It Means a Lot to You

Line-up:

  • Jeremy McKinnon – Vocals
  • Tom Denney – Guitar
  • Neil Westfall – Guitar
  • Joshua Woodard – Bass
  • Alex Shelnutt – Drums

Links: