Carnal Leftovers – Papyral Slashing

Carnal Leftovers – Papyral Slashing
Eigen Beheer, 2009

Carnal Leftovers, stilaan een oude bekende in het Nederlandse concertcircuit. Na de Fluffy Teddy Bears demo en de Pressure Pleasure EP tijd voor een langspeler. Het is geen ordinaire zwakzinnigheidscompetitie waar Carnal Leftovers aan deelneemt, maar ook deze keer een mix van persoonlijke ervaringen, humor en natuurlijk ook een hoop pijnlijke aangelegenheden. Death metal, gericht op karakter en bezieling, nummer per nummer.

Deze keer is het niet anders. De nummers zijn onderling totaal niet inwisselbaar en tonen een grote identiteit. Net als Pleurisy (R.I.P.) is Carnal Leftovers een band die oog heeft voor karakter, eerder dan een nummer vol te pompen met een overdaad aan noten. De sound is vrij Zweeds, maar zonder de gewoonlijke Dismember reutelklanken. Je kunt spreken van een Dan Swäno-sound, vooral het gitaargeluid en de brute doch verstaanbare diepe grunt zijn voer voor fans van bijvoorbeeld Demiurg. Ook oude Hypocrisy komt regelmatig in gedachten (Papyral Slashing, het titelnummer), net als oude Necrophagia (Vicious Cycle). Geen kattepis dus.

Degelijk album. Old school death metal, Zweeds aandoend en van stevige kwaliteit. Hou er wel rekening mee: geen refreinen of meezingstukken, geen liefelijke intermezzo’s, geen thrashy tussendoortjes. Dit is death metal, remember?

Tracklisting:
Carnal Leftovers

  1. Vicious Cycle
  2. Tropic Misanthropic
  3. Structural Collapse (Crap Two)
  4. Relaxatives
  5. Papyral Slashing
  6. Force-Fed Steroids
  7. Armpitythefool
  8. Botulism (Choose Your Poison)

Line-up:

  • Michel Matteman – Vocals
  • Wilfred Heerspink – Guitar
  • Micha Kieftenbelt – Drums
  • Jeroen De Klerk – Guitar
  • Coen Tabak – Bass

Links: