Funeral Goat – Mass Ov Perversion

Funeral Goat – Mass Ov Perversion
Daemon Worship Production, 2009

Het was te verwachten dat Herr AIDS en meneer Ludas niet lang op hun gat zouden blijven stilzitten. Beiden hebben een lange geschiedenis in Nederlandse ondergrond, we denken bijvoorbeeld aan het dood en begraven zijnde Sauron. De satanische strekking zet zich voort in de debuutplaat van Funeral Goat. Toch fijn dat je aan de cover alleen al zo goed als zeker weet wat je kunt verwachten. Old school black metal onder een nieuwe maan.

Veel valt er niet te zeggen over dit Mass Ov Perversion, maar wat er over te zeggen valt is de moeite. Dit jaar kregen we in het zieke zog van Hellhammer al Beherit en Archgoat, nu dus ook Funeral Goat. Volledig in de lijn van meedogenloze black metal met een haat jegens frivoliteit komt Funeral Goat zijn ding doen. De horde Finse bands zoals daar ook Behexen is, wordt nu vergezeld van deze Lage Landers. Met een slechte zang (positief bedoeld), een doods drumgeluid en krassende snaren wordt een degelijk stuk ruisende, primitieve black neergezet.

Op zich is het kunstje al vaak herhaald. Punt is dat Funeral Goat bij machte is om memorabele nummers neer te zetten. Noem het sfeer of spirit, het komt er op neer dat je bij nummers als Death Hymn en het titelnummer onbewust een vies en übernors gezicht trekt. Leuk is het niet, integendeel. En net dat maakt het geslaagd.

Degelijk werk van een band die een mooie zwarte toekomst heeft. Welkom, o duistere geilgeit!

Tracklisting:FUNERAL GOAT

  1. Praise The Beast
  2. 666
  3. Dead Angels
  4. Essence Ov Impiety
  5. Death Hymn
  6. Conjuration
  7. Mass Ov Perversion
  8. Kiss The Goat
  9. Funeral Goat
  10. Age Ov All Ages
  11. Calling Forth The Storm
  12. Morning Star
  13. Communion Ov The Black Lord

Line-up:

  • Herr AIDS – Vocals, Guitar
  • Ludas – Drums

Links: