Woburn House – Monstrous Manoeuvres In The Mushroom Maze

Woburn House – Monstrous Manoeuvres In The Mushroom Maze
Paradigms Records, 2009

Paradigms Records is een eigenaardig label. In zowat ieder genre brengt het een plaat uit. Deze keer viel de beurt aan Woburn House, een postrock band. Niemand kende ze, of het moet van de andere band zijn waar Florian Toyka in speelt: Klabautamann. Het zijn Duitsers inderdaad.

Woburn House rockt. Dat kun je alvast noteren. Het is een beladen sfeer die zich doorheen ieder nummer ontwikkelt, die de sterkte en de impact van de band bepaalt. Sommigen zullen dit vervelend en slaapverwekkend vinden, sommigen zullen meezweven in de sfeer. Het is een soort drug die je volledig moet toelaten en waarvan je de effecten moet opzoeken. Veelal is het opbouwend, zoals bij oudere Mono-platen, maar niet altijd. Soms dwarrelt het een heel eind verder met enkele climaxen onderweg. Denk aan een Isis met cleane vocalen.

De nummers duren makkelijk acht minuten, met een afsluitend nummer van maar liefst 23 minuten. Alles aan de titel van dit album klopt, behalve dat “Monstrous”, hetgeen niet echt van doen is. Postrock dus, met wat shoegaze- en doom-elementen. Pretentieloos. Voor de liefhebbers.

Tracklisting:
Woburn

  1. Omega
  2. Oil
  3. Globus
  4. Transmitter
  5. Transformer

Line-up:

  • Christian Kolf – Guitars, Lead Vocals
  • Florian Toyka – Drums, Vocals
  • Fabian Fabian – Bass

Links: