Pus Vomit – Degrade the Worthless

Pus Vomit – Degrade the Worthless
Berdugo Records, 2009

Ze komen uit de Filipijnen en ze spelen death metal. Misschien hebben ze een pijnfilie (humor is fijn). Blijkbaar hebben ze een hoop splits en spluts uitgebracht, nu gaan ze voor een langspeler. In Azië schijnen ze een gewild object te zijn.

Ik gaf het al eerder in reviews aan, met de huidige evolutie in genre’s en subgenre’s gaan de benamingen en gradaties in death metal, deathcore, grind en hardcore alle kanten op. Gelukkig zijn er ook bands die weten wat ze willen en zo hardnekkig mogelijk vasthouden aan hun speelwijze, zoals vele landgenoten van deze band dat deze aan een boom deden tijdens de tsunami van vijf jaar geleden. Pus Vomit brengt brutale death metal met een moderne sound. Een heldere deathcoresound, maar in typische “slam” death metal-stijl, Amerikaans en goor. Origineel is het niet, maar aanstekelijk is het wel. Er zijn nog constantes. Degrade the Worthless is gewoon een ranzig smakende plaat waar je met gemak naar kunt zitten luisteren, relatief gezien dan. Het vlamt, het spettert en het verveelt niet.

Voldoende techniek, meer dan voldoende brutaliteit. Geslaagd met een pluim in de poep van de meester, zich bukkend op de eerste bank in het bouwvallige schoolgebouwtje. Net zoals de oostbloklanden weten de Filipijnen naast prostitutie ook iets van death metal. Dat juichen we toe.

Tracklisting:
PUS VOMIT

  1. She Died a Virgin
  2. Soaked in Her Own Blood
  3. God Help Me Rape the Dead
  4. Pungent Rotting Flesh
  5. Self Inflicted Wound
  6. Dead for Rent
  7. Your Dead Body I Molest
  8. Dead Remains
  9. Retching Lacerated Entrails
  10. Dismembered Virgin Limbs

Line-up:

  • Marco – Vocals
  • Ryan – Drums
  • Louie – Guitar

Links: