Mesetiah – The Purpose Of Our Existence

Mesetiah – The Purpose Of Our Existence
3rd Track Productions, 2009

Lullig als je plaat op 31 december uitkomt. Zo val je een beetje tussen wal en schip als je het mij vraagt. Mensen maken zich op de dag van release drukker om vuurwerk en oliebollen en een dag later wordt je product gezien als “een release van vorig jaar”. Anyway, The Purpose Of Our Existence van het Finse Mesetiah was zo’n gevalletje. Op naar de inhoud.

Mesetiah speelt death/thrash. Enerzijds horen we een soort lichte vorm van Cannibal Corpse (zowel gitaartechnisch als op vocaal gebied), anderzijds horen we wat riffwerk uit de zwaardere regionen van de thrash. Hier en daar wat groove, een solootje om de boel op te pimpen, zeer lichte core-invloeden en die constante grunt van Marko Rintala. The Purpose Of Our Existence valt stilistisch gezien in mijn straatje. Aan de productie had echter nog wel iets meer aandacht besteed mogen worden. Het vocale deel staat bijvoorbeeld veel te prominent in de mix, terwijl die factor nu precies de laagste dosis variatie bevat. Zo valt het slingerende gitaarwerk gewoonweg wat in het niet en dat is natuurlijk jammer.

Toch wil ik positief afsluiten. De vibe is namelijk aanwezig, met name als Rintala zijn klep even houdt. Het drumwerk in bijvoorbeeld The Prophecy en The Side-Effects Of Impulsiveness zet aan tot geweld en men blijft de contante lijn voortzetten tot het einde. Aan de ene kant enorm standaard, aan de andere kant onvervalst en vol potentie. De opvolger van dit debuut in de gaten houden dus.

Tracklisting:
Mesetiah - The Purpose Of Our Existence

  1. Self-Caused Holocaust
  2. Victims Of The Sick-Minded
  3. The Prophecy
  4. Life Means Nothing
  5. The Purpose Of Our Existence
  6. Blood Metal(Headbang Till You Bleed)
  7. The Side-Effects Of Impulsiveness
  8. Whiskey For The Pain
  9. Beyond The Gates Of Hell
  10. Rejection Of Belief

Line-up:

  • Marko Rintala – Vocals
  • Toni Olkkola – Guitar
  • Kim Rintala – Guitar
  • Lassi Rintala – Bass
  • Juha Olkkola – Drums

Links: