Fleshred – When All Fades

Fleshred – When All Fades
Eigen beheer, 2010

Naar mijn weten was deze plaat al uitgekomen voordat The Halls Of Tormented Flesh er was. Nu noemen ze het een EP en het geboortejaar is 2010. Nou ja, het maakt mij niet veel uit, maar om onduidelijkheid uit de weg te ruimen, meld ik het even. Fleshred komt uit Finland en speelt death metal.

Lekkere death metal om precies te zijn. Ook deze EP is weer voorzien van onvervalste bruutheid. Ik heb respect voor bands die vandaag de dag nog een poespasloze death metal-plaat kunnen uitbrengen en me ook nog kunnen boeien. Wat het ‘m doet? Een compromisloze productie, een uitgebalanceerde afwisseling tussen groovy, thrashy en snel geweld en een gruntende en schreeuwende zanger die het geheel overtuigend oppept door middel van agressieve vocale uitbarstingen. De rollende dubbele bassen in Holy Asphyxiation bezorgen me sloopneigingen, vooral door de lekkere overgangen naar het groovende segment van het nummer. Erg fijn.

Kortom, alles valt hier op z’n plek en dan is het gewoon nog steeds mogelijk om effectieve death metal op de wereld af te vuren zonder stoffig over te komen. Nee, koop dit niet als je gesteld bent op nieuwe toestanden, die zul je op dit schijfje niet treffen. Dit is gewoon heerlijk ragbare, vuige death metal. Fans van Pestilence en Deathbound checken dit.

Tracklisting:
Fleshred - When All Fades

  1. God Killer
  2. Holy Asphyxiation
  3. When All Fades
  4. Death Of A Different Kind

Line-up:

  • Pekka Okuloff – Vocals
  • Jani Hentilä – Guitar
  • Paavo Mikkola – Guitar
  • Petri Makipaa – Drums
  • Jussi Heikkinen – Bass

Links: