Eldorado – Golden

Eldorado – Golden
Bad Reputation, 2009

Niet alles wat goud is blinkt. Andersom zal niet alles wat blinkt goud zijn. Oorspronkelijk wilde ik met die beeldspraak ook ergens heen, maar het nut ervan is me inmiddels finaal ontschoten. Het zal in ieder geval te maken gehad hebben met zowel de bandnaam van Eldorado als de de titel van het sterke tweede album van de Spaanse band.

Al was En Busca De Eldorado best de moeite waard, het was nog wel duidelijk dat de band op zoek was naar een eigen identiteit, zoals dat bij veel debutanten het geval is. Bij Golden lijkt de band zich meer bewust te zijn van de capaciteiten van de heren muzikanten, alsmede de te volgen koers. Het levert een evenwichtige plaat af die zich laat vergelijken met de gritty hardrock van bands als The Cult en Aerosmith, al is die laatste vergelijking met name te wijten aan het stemgeluid van zanger Trujillo. Ingewikkeld wordt het muzikaal gezien nergens, maar dat zal de opzet ook niet geweest zijn. Golden staat vol met eigentijds klinkende, ouderwetse rockmuziek die even simpel is als doeltreffend. Geen overbodige tierelantijntjes, maar gewoon de beuk erin en er, de Spaanstalige versies meegerekend, een uur lang voor gaan, en met songs als House of the 7 Smokestacks, Falling, Falling of het mooie Atlantico op zak, komt de band er echt wel.

Resumerend is Golden een behoorlijke stap voorwaarts voor de band. Qua spel en productie zijn de heren behoorlijk op de goede weg en voor de liefhebber van een stevige portie no-nonsense is Golden dan ook een warm aanbevolen schijf geworden.

Tracklisting:

    Eldorado - Golden

  1. The House Of The 7 Smokestacks
  2. The Rocket Song
  3. Atlantico
  4. Falling, Falling
  5. I Don’t Need No Doctor
  6. The Worst Of Myself
  7. Free (A Chain Reaction)
  8. Tarot TV
  9. The Jackarta Club
  10. La Casa de Las 7 Chimeneas
  11. Porno Star
  12. Atlantico
  13. La Gran Evasion

Line-up:

  • Jesus Trujillo – zang
  • Nano Paramio – gitaar
  • Cesar Sanchez – bas
  • Javi Planelles – drums

Links: