Punish Yourself – Pink Panther Party

Punish Yourself – Pink Panther Party
Season Of Mist, 2009

Een band die heel hoog op mijn verlanglijstje staat om zo spoedig mogelijk eens live te bewonderen is de Franse industrial punk metal-band Punish Yourself. Met Pink Panther Party leveren ze hun zesde studioalbum af en de sleet zit er nog niet in, want het klinkt allemaal weer verdomde lekker. Ieder album weer weet je precies wat je gaat krijgen, wat dat betreft verrassen ze niet. Echter met hun speciale muziek en kijk op de wereld mogen ze van mij nog wel een paar albums en aantal jaren doorgaan!

Punish Yourself is in 1998 opgericht, komt uit Frankrijk en heeft, vooral dankzij de furieuze live-optredens, een flinke schare fans in binnen en buitenland. Rebelse en behoorlijk vervormde muziek met pittige teksten. Een perfecte mengelmoes van industrial, punk en cyber, furieus tot een eenheid gekneed.

Woest en verwoestend en geen moment vervelend. Nou ja, op die momenten na dan dat het lijkt of de cd blijft hangen en de momenten dat de boel wel erg lang elektronisch wordt uitgesponnen. Grappig dat zo ver van elkaar afliggende muzieksoorten zo perfect verwerkt worden tot een geheel. Daardoor gaat het, ook na zes cd’s met hetzelfde trucje, nog steeds niet vervelen. Het blijft gewoon leuk hoe deze gasten hun muzikale grenzen zoeken en toch trouw blijven aan de punk. Dus over geweldige zang en prachtige instrumentvoering hoeven we het niet te hebben, ik riep al dat het punk bleef en dat zegt genoeg.

Gewoon een lekkere cd die zonder veel diepe gedachten lekker gedraaid kan worden. De productie is goed en de teksten bij tijd en wijle ook erg sterk. Toch is het vooral de oorspronkelijkheid van de punk die mij aanspreekt. Punish Yourself blijft gewoon zichzelf en ook de nieuweling Pink Panther Party is wat mij betreft weer een aanrader.

Tracklisting:
punish yourself

  1. …Than a Thousand Suns
  2. Shiva Only Is God
  3. End of the Western World
  4. (My Name Is) Legion
  5. A Russian Lullaby
  6. Zmeya
  7. Born in Thorns / Torn to Pieces
  8. DeadMeatPetroleum
  9. This Is My Body, This Is My Gasoline
  10. Satan Buddies
  11. You Ain’t Got Me
  12. Welcome to Now

Line-up:

  • Miss Z – Guitar, vocals
  • Pierlox – Guitar
  • Vix “Cheerleader” – Vocals, machines
  • Xav – Drums

Links: