Doodsdrek – Doodsdrek

Doodsdrek – Doodsdrek
Those Opposed Records, 2010

Barditus en Svein van Lugubrum zaten beiden in een productieve fase en wilden die wel eens botvieren op hun eigen manier. Ze kozen er niet voor om naast de pot te gaan piesen maar richtten zelf hun orkest op. Doodsdrek is de naam. De Doodsdrek.

Je moet geen astrofysicus zijn om te weten dat onverbloemd het haast ondraaglijke bestaan en vooral de onwelriekende voorvallen de hoofdbrok vormen in dit zwartmetalen O’tje. Geheel Nederlandstalig en haast boers vinden maag-, darm- en andere lichaamssappen een uitweg middels Doodsdrek. Hoge tempo’s worden niet geschuwd, net zo min als de Lugubrum-genen in klank en verbeelding. Het rost alle kanten op, zelfs grijze haren krijgen een vaal oranje gloed bij het aanhoren van zoveel geöxideerd ijzer incluis zwaveldampgerelateerde kokhalsexuberantie. Strakheid is geen indicatie voor kwaliteit, dat is voor mensen met teveel tijd die willoos nachten lang zitten te staren naar pieken en dalen op té kleine schermpjes. Het aloude momentum vangen op een geluidsdrager, daar gaat het om, bij Doodsdrek. En geef ze eens ongelijk! Rauwe en ruwe creaties met een bindsel van brakke black in de meest positieve zin van het woord. Geen garagetoestanden, geen gekunstel, ongewoon gewoon sterke pretentieloze black van eigen bodem. Fuck dat veel te grote noordelijke debiet aan demi-debiele blackbandjes gebaseerd op gebakken lucht, waar niemand iets aan heeft. Doe maar gewoon dit.

Leve de welig terende doodsproeverij. Leve de verderfelijkheid, de grootste garantie op radbrakende black metal van eigen bodem. De eerste honderd eenheden komen in een omhulsel, met een koekje.

Tracklisting:

    doodsdrek

  1. Verval
  2. De Verderver
  3. De Aardvreters
  4. De Dode
  5. De Vertoornde
  6. De Bezetene
  7. De Mars der Overtolligen
  8. Knoockenriedel

Line-up:

  • Barditus – Vocals, Guitar, Drums, Bass
  • Svein – Vocals, Guitar, Drums

Links: