Misery Index – Heirs to Thievery

Misery Index – Heirs to Thievery
Relapse, 2010

Misery Index staat bij vriend en vijand bekend als een stabiele leverancier van moderne death metal zonder als death- of metalcore te klinken. Op zich bekleedt de band daarmee al direct een voorbeeldfunctie, maar om toch even op de muziek in te gaan…

Niets nieuws voor vriend of vijand op Heirs to Thievery. Een herhalingsoefening is het niet te noemen, want de inspiratie voor goede songs lijkt nog niet op, maar de plaat staat toch weer vol met wat we ervan verwachtten. Voor het geval iemand die het eerder gehoord had het vergeten is: robuuste death metal, flink aan de snelheid. De heren schuwen tempohalveringen (zoals die tegenwoordig zo stigmatiserend ‘breakdowns’ genoemd worden) niet, maar deze klinken nergens afgezaagd of ingevoegd ter gebrek aan inspiratie. Een leuke toevoeging aan het toch al wel bekende recept is het solowerk. De solo’s hebben eveneens de peper in de kont, en doen veelal denken aan het vlottere Slayer– en Exodusmateriaal.

Tekstueel heeft de band ook best wat te melden. Als de heren uit Baltimore doorgaan met het aanwijzen en afkeuren van misstanden in de wereld zoals ze nu aan het doen zijn, kunnen ze tot hun dood doorgaan met herrie maken. De muzikale formule lijkt men ook niet aan te gaan passen, dus van deze constant in de death metal-scene zijn we voorlopig nog niet af.

Tracklisting:
Heirs to Thievery

  1. Embracing Extinction
  2. Fed to the Wolves
  3. The Carrion Call
  4. Heirs to Thievery
  5. The Spectator
  6. The Illuminaught
  7. The Seventh Cavalry
  8. Plague of Objects
  9. You Lose
  10. Sleeping Giants
  11. Day of the Dead

Line-up:

  • Jason Netherton – Bass, vocals
  • Sparky Voyles – Guitars
  • Mark Kloeppel – Guitars, vocals
  • Adam Jarvis – Drums

Links: